Play ponuda

NE SKRIVA KOLIKO JE PONOSAN / Dan nakon povijesnog dana za hrvatsko skijanje oglasio se Ivica Kostelić: 'Vjerujte mi - čeka nas još puno toga'

Image

Obje hrvatske skijašice su stigle do najboljih plasmana karijere, a hrvatsko skijanje nikad nije imalo dvije skijašice među prvih pet na jednoj utrci

30.1.2023.
11:09
Play ponuda

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić zauzela je treće mjesto u slalomu kojeg su u nedjelju skijašice vozile za Svjetski kup u Špindlerovom mlinu, Leona Popović je bila peta, a pobjeda je pripala Njemici Leni Duerr s vremenom 1:30.91 minuta.

Image
BRAVO, CURE! /

Zrinka Ljutić Hrvatskoj nakon 16 godina donijela postolje u skijanju! Rezultat karijere Leone Popović

Image
BRAVO, CURE! /

Zrinka Ljutić Hrvatskoj nakon 16 godina donijela postolje u skijanju! Rezultat karijere Leone Popović

Obje hrvatske skijašice su stigle do najboljih plasmana karijere, a hrvatsko skijanje nikad nije imalo dvije skijašice među prvih pet na jednoj utrci.

Ljutić, koja je imala startni broj 17, bila je treća i u prvoj vožnji, a na kraju je imala 49 stotinke zaostatka za Njemicom koja je po prvi puta pobijedila u Svjetskom kupu. Druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin sa šest stotinki zaostatka za Duerr.

Popović je za pobjednicom zaostala 84 stotinki (1:31.75). Za Ljutić je ovo prvo postolje u karijeri. Do sada joj je najbolji rezultat u Svjetskom kupu bilo peto mjesto u Courchevalu prošle godine. I Popović je današnjim petim mjestom ostvarila najbolji rezultat karijere. Dva puta prošle godine - u Leviju i u Schladmingu je bila šesta.

U poretku skijašica u slalomu Shiffrin ima 785 bodova, druga je Švicarka Wendy Holdener sa 530, a treća Petra Vlhova s istim broje bodova. Popović je sedma sa 237 bodova, a Ljutić je deseta sa 190 bodova.

Dan nakon povijesnog dana za hrvatsko skijanje oglasio se i Ivica Kostelić.

"UVIJEK NADBROJANI - NIKAD NADJAČANI Tako sam ponosan na naše hrabre djevojke i na ovu malu i složnu družinu! Bilo je lijepo još jednom svjedočiti povijesti u nastajanju…I vjerujte mi - čeka nas još puno toga!"

Play ponuda
Play ponuda