Argentinski novinar za Vijesti.hr / Dalić može smijeniti Sampaolija: 'On je veliko razočaranje, Hrvatska mu je biti ili ne biti'

Image
Foto: AP Images

'Sampaoli je za sada kao trener veliko razočaranje. Nema sumnje, Hrvatska je za njega biti ili ne biti utakmica', ističe argentinski novinar za Vijesti.hr

21.6.2018.
16:29
AP Images
VOYO logo

Sebastián Fest urednik je sporta u uglednoj argentinskoj novini La Nacion te dugogodišnji pratitelj najvećih sportskih događanja diljem svijeta, kao i suator knjige Misterij Messija. Samo za Vijesti.hr analizira Argentinu, večerašnjeg hrvatskog protivnika na Svjetskom prvenstvu.

Seb, kritizirali ste izbornika Sampaolija nakon remija s Islandom, ranije ove godine izgubio je od Španjolske 1:6, je li on sposoban voditi ovu Argentinu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada je kao trener veliko razočaranje. Nakon pripremne utakmice sa Španjolskom u ožujku pobrojali smo mnoštvo njegovih pogrešaka. Pod velikim je pritiskom.

Je li onda utakmica s Hrvatskom za njega biti ili ne biti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sumnje. Večeras je njegova biti ili ne biti utakmica. Igračima je na zadnjem treningu rekao da je bitno samo ono što se događa na terenu. Nisam pobornik toga, ne pobjeđuje shema, pobjeđuje zajedništvo. Pitanje je hoće li ga moći postići.

Dolazi li onda vrijeme za Simeonea kao argentinskog izbornika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je u redu čekanja. Odnosi unutar Argentinskog nogometnog saveza su vrlo kompleksni, nedavno smo imali potpunu ludnicu na izborima za predsjednika, kada je rezultat bio 36-35, pa se misteriozno pojavio jedan glas da bi rezultat bio 36-36. Mislim da to dovoljno govori o svemu.

Uopćeno gledajući, koji su ključni trendovi i fenomeni koje nam donosi Svjetsko prvenstvo u Rusiji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak kineskog i saudijskog kapitala prije svega. Imamo čak pet kineskih sponzora Svjetskog prvenstva. Da ne govorimo o Putinu i njegovim interesima, jer on se ovim prvenstvom želi pozicionirati na globalnoj sceni. Shvatio je odavno da sport tu može biti vrlo moćno oružje. Gledajući događanja na terenu, zbog VAR-a imamo više jedanaesteraca.

Je li ovo onda Putinovo prvenstvo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može se tako nazvati. Ovo je i zadnji europski Mundijal prije mnogo prvenstava na drugim kontinentima. Jer 2022. je Katar, zatim Sjeverna Amerika, a za 2030. smo favoriti mi u zajedničkoj kandidaturi s Urugvajem i Paragvajem.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo