ČUDESNA BRAĆA OPET PLANIRAJU DOMINIRATI: / 'Napast ćemo i svjetski rekord!'

Image
Foto: AFP, JEFF PACHOUD

Za nekoliko dana Sinkovići će imati prvi test u ovoj godini

6.5.2019.
14:45
AFP, JEFF PACHOUD
VOYO logo

Bugarski Plovdiv domaćin je prve međunarodne regate u 2019. godini. Za nastup od 10. do 12. svibnja prijavile su posade iz 24 zemlje te ukupno 300 sportaša, a među njima će biti Martin i Valent Sinković.

Svjetski i europski prvaci u dvojcu bez kormilara imat će prvi izazov u godini u kojoj će nastojati obraniti sve titule te osigurati nastup na Igrama u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunji konkurenti

"Imamo jasne ciljeve i ne možemo si dopustiti padanje, moramo stalno biti u svjetskom vrhu. Ne treba 'a priori' biti prvi, ali rezultatski, vremenski i plasmanski moramo biti konkurentni. Završne pripreme uvijek napravimo maksimalno i vjerujemo da će se to i vratiti“, rekao je trener Nikola Bralić.

Među konkurencijom za Sinkoviće ističu se Rumunji Marius-Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa, aktualni viceprvaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Braća Valent i Martin Sinković

"Pravu ćemo formu vidjeti na natjecanju, ali što se tiče treninga odradili smo sve na najbolji mogući način i nije bilo ozljeda, što je najvažnije. Zadovoljni smo i trener i mi, a očekivanja su velika. Svjetski doprvaci Rumunji bit će na lokaciji, tako da je dobra konkurencija i odličan test za nadolazeću sezonu“, rekao je Valent Sinković.

Napad na svjetski rekord

Brat Martin, pak, bio je još izravniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ciljevi su boriti se za zlato na Svjetskom prvenstvu. Kroz utrke ćemo vidjeti je li to realan cilj ili nije, ali nadamo se da ćemo to ostvariti. Uvijek idemo maksimalno, svako natjecanje nam je važno i ne štedimo se nikad. Vremenski uvjeti diktiraju puno toga, potreban je dobar vjetar i povoljna staza, ako se ikad posloži, sigurno ćemo ići i na svjetski rekord u ovoj disciplini“, rekao je Martin Sinković.

Na stazu u Plovdivu Sinkovići će 10. svibnja u jutarnjim satima, polufinale je dan kasnije te finale u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo