snašao se /

Crnogorski sportaš ukrao klupsko vozilo i pobjegao iz Ukrajine

Image
Foto: AP IMAGES

Mnogi sportaši morali su na razne načine pobjeći iz Ukrajine

1.3.2022.
21:35
AP IMAGES
VOYO logo


Rat u Ukrajini gotovo u potpunosti je uništio sport u toj zemlji. Sportaši napuštaju Ukrajinu, a jedna od najčudnijih priča dolazi nam od strane Crnogorskog odbojkaša. Rajko Strugar ispričao je za crnogorske Vijesti kako je uspio pobjeći od rata.

On je naime ukrao klupski minibus i zajedno s jednim Bjelorusom pobjegao prema granici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred zgrade je bio parkiran klupski minibus, 4-5 dana je bio tu, nitko ga nije koristio. Tijekom dvije večeri u podrumu napravio sam plan puta, rekao sam mom suigraču, Bjelorusu Kirilu Kršnevskom 'Ja idem minibusom, s tobom ili bez tebe i ne osvrćem se’. On je bio skeptičan, ali u subotu ujutro rano, kad sam se probudio, on je bio spreman. Upalili smo vozilo i krenuli", ispričao je Strugar.

Bježali od rata i od zakona

Klupski čelnici prijavili su ih za krađu, te su od tog trenutka Crnogorac i Bjelorus osim od rata bježali i pred zakonom. Više od 200 kilometara prije granice zaustavila ih je policija i natjerala da napuste vozilo. Prema granici su se povezli s jednim starijim bračnim parom, a zatim je po njih došao Rajkov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je na dan kada je počeo rat krenuo iz Crne Gore, stigao je u Moldaviju da bi me sačekao. Bili smo u kontaktu, dogovorili smo gdje da se nađemo, ali kada sam mu javio da sam ostao bez vozila, on je odlučio krenuti k meni. Ušao je u Ukrajinu, a ja bježim iz Ukrajine. Sreli smo se na 50-ak kilometara od granice na ukrajinskom teritoriju, moj suigrači ja smo promijenili treće vozilo i na kraju stigli u sigurnu zonu. Možda i u zadnji čas, jer sam čuo da je taj granični prelaz doslovno zatrpan" završio je Strugar svoju priču

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike