pozicija u uefa-i / Ćiro o Šukeru: 'Kakav je takav je, ali naš je, ovo je dobitak za naciju'

Nakon što je izabran u Izborni odbor UEFA-e, predsjednik HNS-a Davor Šuker najavio je bolje uvjete klubovima, ali i karijeru u FIFA-i. Dok se to ne počne ostvarivati, iskusni sumnjaju, a Ćiro Blažević poručuje - kakav je, takav je, naš je

25.3.2015.
19:40
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker izabran je u novi Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) na kongresu koji se održava u Beču, a na toj će dužnosti biti sljedeće četiri godine.

O svom uspjehu i ulasku u Platinijevu vladu - nije htio, ali je zato jučer ekskluzivno za RTL Danas najavio prve ciljeve.

"Moramo raditi na našoj ligi, na klubu i na infrastrukturi. Bez toga, uvijek ćemo biti, neću reći drugi razred, ružno je reći, ali moramo se boriti za našu infrastrukturu", rekao je Šuker. 

Lijepo zvuči za Osijek, Zadar, slične klubove koji su u problemima. Ali može li to Šuker ostvariti? Čak se i protivnici nadaju...

"Kakav je, takav je, naš je, Hrvat je. Htjeli, ne htjeli, on je Šuker, prvi golgeter svijeta i predstavlja Hrvatsku i mislim da je to jedan dobitak za cijelu naciju", rekao je bivši izbornik Hrvatske Miroslav Blažević. 

Gledala je nacija kako se Šuker ne slaže najbolje s Hajdukom. Iz kluba i danas bez komentara o tome. Kao i iz Dinama, iako su mu već poslali čestitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada kada je Šuker u Platinijevu odboru, može li njegov brend pomoći?

"Brend i sposobnosti ne moraju ići zajedno. Sada ovisi kolko će Šuker biti kvalitetan predstavnik i namamiti nam ono najvitalnije, a to su novci", dodao je Ćiro. 

Uz to što će sada kontrolirati financije, u UEFA-inoj vladi nadzire formate natjecanja, bira gdje će se igrati europska finala.

Ipak, to je sve samo zagrijavanje za puno moćniju FIFU.

"Hahaha, pa zato je ovo danas bilo važno. Jer u budućnosti je i ta stepenica", nasmijao se Šuker kada smo ga pitali za FIFA-u. 

Na višu stepenicu bi i hrvatski nogomet. Možda uz Šukera u UEFA-i tamo i dođe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo