FINALE ATP UMAGA / Čilića još jedna prepreka dijeli od naslova

Image
Foto: PIXSELL

U nedjeljnom finalu od 20 sati Čilić će igrati protiv Španjolca Marcela Granollersa koji je u prvom polufinalu svladao sunarodnjaka i prvog nositelja turnira Fernanda Verdasca sa 6-2, 6-7 (5), 6-1 nakon gotovo tri sata igre.

15.7.2012.
9:10
PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač MarinČilić drugu će godinu zaredom igrati u finalu ATP turnira Croatia Open u Umagu, on je u polufinalu svladao prošlogodišnjeg pobjednika Ukrajinca OleksandraDolgopolova sa 7-5, 6-2 nakon sat i 21 minute igre.

Čilić je tako uspio uzvratiti Dolgopolovu za poraz u prošlogodišnjem finalu Umaga kada je Ukrajinac bio uspješniji sa 6-4, 3-6, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjeljnom finalu od 20 sati Čilić će igrati protiv Španjolca MarcelaGranollersa koji je u prvom polufinalu svladao sunarodnjaka i prvog nositelja turnira FernandaVerdasca sa 6-2, 6-7 (5), 6-1 nakon gotovo tri sata igre.

Čilić je do svog trećeg finala ove godine, nakon Muenchena (poraz) i Queen'sa (pobjeda) stigao usprkos samo 44 posto ubačenog prvog servisa, a veliku pomoć imao je u suparniku koji je napravio mnoštvo neprisiljenih pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolgopolov je odlično otovrio susret, poveo sa 3-1, ali tada je počeo griješiti i dopustio Čiliću povratak u susret. Naš je igrač u prvom setu čak tri puta uspio oduzeti servis Ukrajincu, te se spasiti iz situacije kada je gubio sa 4-5 uz servis Dolgopolova. U prvom je setu Čilić imao samo četiri neprisiljene pogreške, a Dolgopolov 20.

U drugom setu Čilić je oduzeo servis Dolgopolovu za vodstvo od 2-0, tu je prednost držao do 5-2, a tada je ostvario još jedan "break" i tako okončao susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U karijeri je Čilić osvojio sedam ATP turnira, ali niti jednog na zemljanoj podlozi. U nedjelju će u Umagu imati četvrti pokušaj, dosada je gubio dva puta u Muenchenu (2010, 2012) i jednom u Umagu (2011).

Ukoliko osvoji Umag, Čilić će postati tek drugi hrvatski igrač pobjednik našeg najstarijeg ATP turnira, dosada je to uspjelo samo Goranu Prpiću 1990. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike