PRVI DAN WIMBLEDONA / Čilić i Karlović prošli, Ljubičić odustao

Image

Hrvatski će tenis u drugom kolu Wimbledona sigurno imati dvojicu predstavnika - Marina Čilića i Ivu Karlovića. Ivan Ljubičić je zbog ozljede odustao, a Karanušića nastup tek čeka.

22.6.2009.
19:15
VOYO logo

LONDON - Hrvatski tenisač Ivo Karlović uspješno je preskočio prvo kolo na trećem Grand Slamu sezone nakon što je za 107 minuta pobijedio slovačkog igrača Lukasa Lacka 6:3, 7:6 (4), 6:3.

"Div sa Šalate", inače postavljen za 22. nositelja, nije imao većih problema protiv 21-godišnjeg Slovaka, trenutno 206. na svjetskoj ranglisti. Jedinu neizvjesnost pružio je drugi set koji je završio u trinaestoj igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karloviću je ovo prvi prolaz u drugo kolo Wimbledona nakon 2004. godine. U drugom ga kolu očekuje Belgijac Steve Darcis.

Trenutno najbolje rangirani hrvatski tenisač, Marin Čilić, također je bez većih problema izborio nastup u drugom kolu. U tri seta je svladao španjolskog igrača Alberta Martina sa 6:3, 6:4, 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji prvi hrvatski reket Ivan Ljubičić drugo kolo Wimbledona ove godine neće vidjeti, s obzirom da je zbog ozljede morao otkazati nastup u All England Clubu. Umjesto njega, u ždrijeb je uskočio Tajlanđanin Udomchoke i odmah izgubio od Amerikanca Querreya, koji u drugom kolu ide na našeg Čilića.

Jedina hrvatska predstavnica Karolina Šprem od nastupa u Wimbledonu oprostila se u prvom kolu porazom 6:4, 5:7, 3:6 od Ruskinje Regine Kulikove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo