Čičerova ublažila čudne izjave o Blanki!

Svjetska prvakinja u skuku u vis, Ana Čičerova, još je prije nekoliko dana izjavljivala kako ozbiljno sumnja da je Blanka Vlašić bila ozlijeđena u Južnoj Koreji.

13.9.2011.
12:21
VOYO logo

Ana Čičerova u Zagreb je došla pomrsiti račune Blanki Vlašić. Ozljeda naše visašice i sjajna forma Ruskinje, koja ove sezone skače i preko 207 centimetara, nosi joj titulu prve favoritkinje kraj Save.

"Svjesna sam da imam najveće izglede za pobjedu, no to mi ne stvara nikakav pritisak", kaže Čičerova, svjetska prvakinja u skoku u vis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko dana u Južnoj Koreji Čičerova je izrazila sumnju u Blankinu ozljedu, čudila se kako je moguće tako dobro skakati ozlijeđen, ali u Zagrebu se nije željela vraćati na tu temu.

"Blanka i ja imamo vrlo prijateljski odnos, ali znate kako je to u sportu, suparnice smo. Što se dolaska u Zagreb tiče, uvijek mi je lijepo u Hrvatskoj, stigla sam se malo i prošetati gradom", dobacila je Ruskinja, uskočila u automobil i odjurila prema centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna je priča Usain Bolt, najbrži čovjek svijeta je u gradu i trenutno je apsolutno najveća zvijezda. Kada se pojavio na atletskoj stazi Mladost, sedamdesetak mališana, većinom osnovnoškolaca, s velikim osmijesima na licu pohrlilo mu je u susret. Sprinter s Jamajke i svjetski rekorder u sklopu svoga posjeta Hrvatskoj našao je vremena i za fotografiranje s nestrpljivim mališanima oboružanim fotoaparatima i olovkama kojima je strpljivo podijelio i autograme. Molbe su pljuštale sa svih strana, a on nijednu nije uskratio.

"Polako, doći ćete na red svi", smirivala je situaciju uzaludno atletičarka Ivana Brkljačić, ovaj put u funkciji šefice protokola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda su krenula dječja pitanja.

"Teta, a što Bolt jede?", upitala je znatiželjno jedna trogodišnjakinja gospođu kraj sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa, puno voća i povrća", odgovorila je spremno gospođa. Iako je temperatura dosezala i do 31 stupanj, mališanima nije bilo teško čekati svoga idola i duže od sat vremena. Jedan od njih bio je i 11-godišnji atletičar Lovro, koji je došao u pratnji svoga oca Dubravka Begovića. "Ne znam tko je nestrpljiviji, sin ili ja", objašnjavao nam je otac.

"Još ne vjerujemo da će doći, to djeluje nestvarno", složili su se sin i otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ubrzo je njihovim nedoumicama došao kraj i s atletske staze Mladost otišli su puni uspomena za obiteljski album.

Blanku kao domaćina ostavljamo za kraj. Njezin je nastup u Zagrebu bio upitan nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je upitan, ali samo u slučaju da se ozljeda Ahilove tetive pogoršala nakon povratka iz Južne Koreje. Nije, pa sam tu. Inače, više riskiram s nastupom u Bruxellesu tri dana poslije. U tri dana Ahilova tetiva neće se uspjeti oporaviti kao od nastupa u Daeguu do Zagreba. Usto, tamo će biti hladno jer je večernji miting. U Zagrebu ću skakati uz malu bol, a u Bruxellesu će ta bol sigurno biti puno, puno veća. Na žalost, u Bruxellesu se moram pojaviti", rekla je Blanka.

Blanka je, naime, već osvojila dijamantni prsten kao ukupna pobjednica discipline vis i mora nastupiti kako bi dobila nagradu od 40.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova je sezona zaista bila za zaborav. Osim nastupa u Daeguu. Tamo sam preskočila 2,03 metra i to je u tom trenutku bio maksimum. Imala sam nizak prosjek skokova pa ovih 2,03 stvarno izgledao kao čudo. Bilo je puno ozljeda, ali evo nadam se da ću preživjeti još ovaj tjedan pa onda na zasluženi odmor", rekla je Blanka.

Jedna od uzbudljivijih utrka na zagrebačkom mitingu bit će ona memorijalna, na 110 metara prepone. Dayron Robles, svjetski rekorder, imat će priliku da se iskupi za nenamjernu pogrešku u finalu svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne razmišljam više o tom šoku iz Južne Koreje", rekao je 24-godišnji Kubanac, koji je nakon pobjede diskvalificiran jer je rukom uoči cilja zakvačio Kineza Liua.

David Oliver će mu u Zagrebu, uz svjetskog prvaka Jeromea Gonzalesa, biti najveći suparnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo sam razočaran ovom sezonom. Morat ću je malo poboljšati u Zagrebu. Moram priznati da sam se ove godine, na Kupu kontinentalnih gradova, zaljubio u Split", rekao je Oliver.

Prijenos pratite na portalu Sportski.net od 18.20 sati, kada po najavljenom rasporedu počinje natjecanje u skoku u vis. Šećer na kraju je točno u 20 sati, kad počinje prestižna utrka na 100 metara sa Usainom Boltom u glavnoj uozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109110328006 arti-201109060815006 arti-201109050622006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike