PRVA UTAKMICA POLUFINALA LP / Chelseajev bunker otupio Barcinu oštricu

Image

Unatoč čak 20 udaraca na utakmici domaćin nije pronašo put lopti u mrežu gostiju koji su se znali braniti i s 11 igrača.

28.4.2009.
20:51
VOYO logo

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Barcelona i Chelsea su pred 98.000 gledatelja na Camp Nou odigrali bez pogodaka i odluku o putniku u finale doznat ćemo u Londonu šestog svibnja.

Bila je to utakmica s vrlo malo prilika, tri s domaće i tek jednom s gostujuće strane. Barca je dominirala, kružila oko suparničkog gola no nikako nije uspjela probiti pokretljivi engleski blok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uvodnog ispitivanja snaga Barcelona je vrlo brzo zagospodarila terenom i nametnula svoj stil igre. Međutim, pritisak i brojna dodavanja nisu donijeli promjenu rezultata. Barca je u prvom poluvremenu imala 68 posto posjeda lopte, uputila je 10 udaraca (Chelsea samo dva), imala je pet kornera, međutim bez učinka. Chelsea je pokretljivom i čvrstom obranom posve zatvorio prilaze svojim vratima. Formacijom 5-4-1 popunili su sredinu terena, a u pojedinim trenucima prvog dijela "Bluesi" su se branili sa svih 11 igrača iza lopte.

Najbolju priliku u prvom dijelu imao je Drogba koji je u 39. minuti nakon Marquezove pogreške izbio sam pred Valdesa, no Barcelonin vratar je odlično reagirao. Obranio je Drogbin udarac, do kojeg se lopta odbila, no Valdes je i drugi put sjajno reagirao izbivši loptu ispred napadača Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U nastavak utakmice ušlo se bez igračkih promjena, ali i bez promjena na terenu. Chelsea je i dalje discipliniranom igrom držao Barcu daleko od gola, posebice Messija koji je bio posve nevidljiv. Prvu pravu priliku domaćin je dočekao u 69. minuti kada je Eto'o prošao Terrya, potom 'slomio' Alexa, no njegov udarac je obranio Čech. Idući priliku Barca je imala u 90. minuti kada je Krkić loše pucao glavom, a minutu kasnije neprecizan je bio i Hleb.

Zanimljivo, Barca nije zabila pogodak u zadnjih pet polufinalnih susreta na Camp Nou, niti je pobijedila engleske klubove u zadnjih pet domaćih susreta. Londonski sastav, pak nije izgubio u zadnjih osam ogleda protiv španjolskih klubova, te na zadnjih pet gostovanja na Pirinejima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo