HRVATSKA GUBI 2-0 / Česi u Poreču na korak do pobjede

Image

Polufinale Davis Cupa u Poreču počelo je loše za hrvatsku reprezentaciju, koja je izgubila oba meča. Štepanek je u pet setova svladao Karlovića, a Berdych Čilića.

19.9.2009.
6:38
VOYO logo

Nakon prvog dana susreta polufinala Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Češke u Poreču rezultat je 2:0 za goste.

U prvom meču Radek Štepanek je nakon pet sati i 58 minuta igre pobijedio Ivu Karlovića 6:7 (5), 7:6 (5), 7:6 (6), 6:7 (2), 16:14, a potom je Tomaš Berdych također nakon pet setova i ukupno tri sata i 48 minute igre pobijedio Marina Čilića 6:3, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi hrvatski reket očajno je otvorio susret izgubivši prva dva seta, oba rezultatom 3:6. Čilić je tek u trećem setu počeo igrati i vratio se u meč dobivši set rezultatom 6:3. Čilićevo 'buđenje' nastavljeno je i u četvrtom setu u kojem je vrlo brzo došao do 'breaka', međutim Berdych je kod rezultata 3:2 vratio izgubljeni servis. Ipak, hrvatski tenisač je kod 4:4 još jednom oduzeo suparnički servis, a potom odservirao za set. U petom setu Berdych je pronašao igru iz prva dva seta i s jednim oduzetim servisom odlučio meč gurnuvši Čehe korak do finala.

Susret između Karlovića i Štepaneka bio je jedan od najdužih u povijesti Davis Cupa. Rekord još uvijek drže John McEnroe i Mats Wilander koji su 1982. godine igrali šest sati i 22 minute (9:7, 6:2, 15:17, 3:6, 8:6) no bilo je to prije uvođenja tiebreaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je na rasporedu susret parova, a trebali bi igrati Roko Karanušić i Lovro Zovko protiv češke kombinacije Lukas Dlouhy i Jan Hajek. Međutim, može se dogoditi da hrvatski izbornik Goran Prpić na teren pošalje najbolje igrače, Karlovića i Čilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo