izbornik nakon poraza / Červar o igri 7 na 6: 'Gubili smo previše lopti, morao sam nešto promijeniti'

Image
Foto: Vijesti.hr

Izbornik Červar sportski je priznao kako su Brazilci zaslužili pobjedu

20.1.2019.
20:20
Vijesti.hr
VOYO logo

U prvom susretu drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, hrvatska reprezentacija je u Kolnu neočekivano izgubila od Brazila 26:29 (13:17) ugrozivši plasmanu u polufinale.

Izbornik Červar sportski je proznao kako su Brazilci zaslužili pobjedu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram reći da su Brazilci zaslužili pobjedu. Imali smo loš ulaz u utakmicu, radili smo puno tehničkih pogrešaka. Oni su otišli lako na šest razlike i naravno da je to poslije trošilo ekipu. Nismo to mogli stići, a kad smo i stigli na 1 razlike, primili smo naivan gol. Ne možemo ništa sada, nismo danas bili kakvi smo trebali biti, nismo bili dovoljno odlučni, uplašili smo se pobjede. Tako se ne može pobijediti. Pobjeda ne dolazi sama od sebe, nju treba zaslužiti, mislim da su oni ovaj put bili bolji, teška srca to kažem. Ali opet ću stati na stranu igrača, imali smo i problema. Cindrića nismo mogli koristiti jer ga je bolio aduktor, imali smo manje izmjena. Ali ne bih nikoga kritizirao, treba dići glavu gore i odigrati bolje nego što smo igrali danas. 

Brazil je naplatio sve naše greške, trećinu golova zabili su nam kad smo igrali 7 na 6, ali nismo odustajali od te igre. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čujte, imali smo problema s obranom 5-1 dubokom, gdje smo gubili previše lopti. Tad su se Brazilci odvojili na plus 6 i morao sam nešto poduzeti, 7 na 6 je bila varijanta B. Nije išlo, ali dečki su pokušali sve. Primili smo slučajan gol kod minus 1, nismo imali sreće a možda nismo i zaslužili i tako je završila utakmica. Ipak, i u dobrome i u zlu ja sam uz svoje igrače." 

Izbornik smatra kako je utakmica odlučena u prvom poluvremenu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obrana danas nije bila čvrsta, to moram priznati, posebno u prvom poluvremenu. U drugom se nešto popravila. Ali prelako smo primali golove i to od dva igrača za koje smo znali da su najopasniji. Tek smo u drugom poluvremenu bolje reagirali, ali nije bilo dovoljno", rekao je između ostalog naš izbornik Lino červar. 

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo