KARAKTEROM DO POBJEDE / Červar: Dobili smo veliku opomenu

Image

S ovakvom igrom nećemo se izvući protiv Španjolaca i Šveđana, rekao je Lino Červar nakon teško izborene pobjede hrvatskih rukometaša nad Južnom Korejom.

17.1.2009.
8:44
VOYO logo

SPLIT - Zadovoljan sam pobjedom, ali nisam zadovoljan kako smo igrali, rekao je na konferenciji za novinare nakon utakmice Hrvatska - Južna Koreja izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

 - Pet minuta prije kraja gubili smo dva pogotka razlike, a na kraju smo ipak pokazali čvrstinu karaktera i uz pomoć gledatelja stigli do pobjede. U dva navrata tijekom drugog poluvremena imali smo meč-lopte, ali smo promašenim zicerima vratili Korejce u igru. Imali smo puno oscilacija i iz ove utakmice moramo brzo izvući pouke. Šveđani i pogotovo Španjolci nam neće oprostiti takve greške i bojim se da niti nećemo doći u priliku za pobjedu ako ćemo ovako igrati. U susretu smo igrali tri obrane, 3-2-1, 5-1, 6-0, i s nijednom se nismo proslavili - rekao je Červar, koji je posebno istaknuo učinak Petra Metličića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sretan sam tek zbog Pere koji se tražio kroz igru, jedno vrijeme čak je i bio na klupi, ali na kraju su baš njegovi pogoci odlučili pobjednika - zaključio je hrvatski izbornik.

Da su nas žilavi Korejci iznenadili priznao je i jedan od ponajboljih rukometaša svijeta Ivano Balić, čiji nas je ulazak u igru ponovo ohrabrio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Igrali su strpljivo oko naše zone i s tim su nas iznenadili. Zbog takve spore igre protivnika bilo je teško održati koncentraciju, no na kraju smo uspjeli. Šteta za onoliko promašenih zicera, mogli smo puno ranije sve riješiti - rekao je Balić.

- Očekivanja su bila velika. Puna dvorana, otvaranje natjecanja, sve to nas je malo dekoncentrirano. Istina, bili smo nervozni, ali velike momčadi pobjeđuju i tada. Znali smo se izvući i sad sa dva boda čekamo slijedeću utakmicu - izjavio je Ivan Čupić, strijelac osam pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo