OMIŠKI AS / Čekali smo ga, čekali i dočekali! Perišić: 'Znamo da je sada kod kuće ludnica!'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Bilo smo skromni u izjavama, ali naše uvjerenje u veliki rezultat bilo je od početka ogromno', rekao je Luka Modrić

12.7.2018.
0:10
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Čekali smo ga, čekali i dočekali u najvažnijem trenutku, u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Ivan Perišić je svoju najbolju utakmicu u Rusiji okrunio pogotkom i asistencijom za preokret 'Vatrenih" protiv Engleske i plasman u povijesno finale.

"Bila je to teška utakmica, ali smo uspjeli. Plasman u finale mnogo znači za malu zemlju kao što je Hrvatska," kazao je Perišić koji je proglašen igračem utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponovo smo slabije ušli u utakmicu, ali još jednom smo pokazali karakter, što prije nismo imali," dodao je.

Perišić je na ovom prvenstvu zabio dva gola, a još dva u Brazilu prije četiri godine čime je postao najbolji hrvatski strijelac na svjetskim prvenstvima nakon Davora Šukera koji je zabio šest golova, svih šest u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišićev pogodak u 68. minuti za 1-1 donio je dodatnu snagu našoj ekipi i preokrenuo situaciju na terenu. Nakon toga 'Vatreni' su jurnuli i po drugi gol.

"Izjednačili smo možda u ključnom trenutku, kada smo dominirali i napadali", kazao je Perišić koji je potom asistirao Mandžukiću za drugi gol na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spustio sam Mandžukiću loptu, koji se sjajno snašao i zabio. Međutim, nije važno tko je zabio već da smo ušli u finale", kazao je Perišić koji se želio zahvaliti našim navijačima.

"Hvala im na sjajnoj podršci koju nam pružaju u Rusiji, ali i u Hrvatskoj. Znamo da je sada kod kuće ludnica", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku u povijesnom finalu očekuje Francuska koja nas je prije 20  godina pobijedila u polufinalu. 

"Prije 20 godina sam u Omišu pratio utakmice u hrvatskom dresu i sanjao da igram za reprezentaciju i zabijam gol koji nas vodi u finale."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je na početku svoje karijere iz Hajduka preselio u Sochaux, gdje je proveo dvije godine, nije se naigrao, ali po lijepome pamti francuske dane.

"Imao sam 17 godina i taj dio karijere će mi ostati u lijepom sjećanju premda nisam igrao. Baš sam prije početka SP-a pričao s majkom koja je rekla da će u finalu igrati Hrvatska i Francuska."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je naglasio kako nas u nedjelju očekuje spektakl.

"Francuska je u grupi  igrala koliko je trebala, a kako je turnir odmicao oni su se dizali u formi. Pravu snagu su pokazali u posljednjim utakmicama. Bit će to sjajna utakmica", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić: Bilo smo skromni u izjavama, ali naše uvjerenje u veliki rezultat bilo je od početka ogromno

Hrvatski kapetan Luka Modrić je nakon plasmana u finale SP-a istaknuo da su bili skromni u izjavama, ali da je njihovo uvjerenje da mogu ostvariti veliki rezultat bilo od početka ogromno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo fenomenalni, vjerovali smo do kraja da se možemo vratiti. Stvarali smo prigode i znali smo da to mora dati rezultat. Pokazali smo karakter, jer smo se i u prethodne dvije utakmice vraćali iz minusa", rekao je Modrić za HTV i dodao: "Bilo smo skromni u izjavama, ali naše uvjerenje da možemo ostvariti veliki rezultat bilo je od početka ogromno i ne želimo stati na ovome". 

Englesku je u vodstvo doveo Trippier već u 5. minuti, ali pogocima Ivana Perišića u 68. minuti i Marija Mandžukića u 109. minuti na Perišićevu asistenciju, Hrvatska se probila u nedjeljno finale u kojem će se protiv Francuske boriti za naslov svjetskog prvaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Southgate: Ponosan sam, čestitam Hrvatskoj koja ima sjajne individualce

"Iznimno sam ponosan kako smo odigrali i prema reakciji naših navijača može se zaključiti da oni imaju isto mišljenje. No, čestitam Hrvatskoj, prošli su tri teške utakmice i imaju sjajne individualce", izjavio je za BBC engleski izbornik Gareth Southgate nakon poraza od Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da smo došli s najneiskusnijom momčadi na ovom prvenstvu, a jedini način da steknemo iskustvo je igranje više ovakvih turnira i utakmica. Luka Modrić i Ivan Rakitić su igrali velike utakmice. Iznimno sam ponosan kako smo odigrali i prema reakciji naših navijača može se zaključiti da oni imaju isto mišljenje. No, čestitam Hrvatskoj, prošli su tri teške utakmice i imaju sjajne individualce", rekao je engleski izbornik.

"U ovom trenutku osjećamo bol zbog poraza. Realno, nismo ni očekivali da ćemo biti u ovoj poziciji, ali kod stigneš toliko daleko igrajući dobro kao što smo igrali, onda želiš iskoristiti priliku koja ti se ukaže. Bilo je teško u ovom trenutku reći nešto igračima što bi ih moglo utješiti. Nisu osjetili ništa slično ovome igrajući za Englesku, a sad znaju da mogu imati nezaboravna iskustva igrajući za svoju zemlju.", dodao je Southgate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U analizi preokreta engelski izbornik je istaknuo.

"Način na koji smo se nosili u velikim utakmicama me čini zadovoljnim. No, u jednom dijelu drugog poluvremena nismo uspjeli držati loptu u posjedu onako kako smo trebali i dopustili smo pritisak, što se nije dogodilo tijekom cijelog turnira."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi i njihov izbornik su u Rusiju ispraćeni sumnjom, a domaći mediji su im predviđali vrlo brz povratak.

"Ovo je jako teška situacija. Kao momčad smo napravili nevjerojatan napredak. i vjerojatno došli do faze u turniru koju bi prije početka natjecanja svi proglasili uspjehom. No, stvarno smo vjerovali da možemo otići i dalje", rekao je Southgate, čiju momčad u subotu u Sankt Peterburgu čeka utakmica za treće mjesto protiv Belgije.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo