UPITNICI ZA EUROBASKET

ČEKA SE ŽDRIJEB I IZBORNIK: Novi predsjednik HKS-a kazao tko je njegov favorit

U utorak će se u Istanbulu održati ždrijeb za Eurobasket 2017. koji je će, kao i posljednji, kad je Hrvatska bila domaćin, igrati u četiri države.

Ovaj put domaćini će biti Turska, Finska, Izrael i Rumunjska, a Eurobasket će se igrati od 31. kolovoza do 17. rujna 2017. Momčadi su podijeljene u četiri skupine po šest reprezentacija, a završnica će se igrati u Istanbulu.

Hrvatska je uoči ždrijeba smještena u treću jakosnu skupinu i ne može igrati protiv Izraela, Turske i Finske.

Hrvatska zna već dva suparnika

Već su poznate neke odrednice ždrijeba, osim jakosnih skupina. FIBA je dopustila domaćinima da izaberu po jednog suparnika. Tako će Finska igrati protiv Islanda, Izrael protiv Litve, Rumunjska s Mađarskom, a Turska s Finskom.

S obzirom na jakosnu skupinu i domaćine, jasno je da će Hrvatska uvodni dio igrati u rumunjskom Cluju, a tamo će igrati protiv domaćina i Mađarske.

Tko će voditi reprezentaciju?

Veći upitnik od ždrijeba je tko će voditi hrvatske košarkaše na Eurobasketu. Aleksandar Petrović bio je izbornik na Olimpijskim igrama, gdje je Hrvatska stigla do četvrtfinala. Aco je izrazio želju da ostane na toj poziciji, ali teško da će dobiti dobiti podršku novoizabranog Stručnog savjeta i Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza čiji je predsjednik u subotu postao Stojko Vranković.

U Stručnom savjetu su Dino Rađa, Josip Vranković, Toni Kukoč i četvorica trenera iz hrvatske lige. Ako je suditi prema Stojkovim riječima, najveće izglede da preuzme Hrvatsku ima talijanski stručnjak Andrea Trinchieri koji vodi njemački Brose Baskets.

“Stručni savjet će razmotriti kandidate, razgovarati s njima i izabrati najboljeg. Trinchieri je po majci Hrvat i odlično govori hrvatski, tako da ga ne moramo smatrati strancem. Njegova želja postoji, ostaje pitanje financijske prirode”, kazao je Vranković za Novu TV.

Za Petrovićev ostanak izjasnili su se najbolji igrači reprezentacije Dario Šarić i Bojan Bogdanović. Bit će zanimljivo vidjeti koju će odluku donijeti HKS…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr