BRANIČ SALZBURGA ĆALETA-CAR NADA SE DALIĆEVOM POZIVU I PORUČUJE: / 'Želim se okušati u jačoj sredini'

Image
Foto: AFP

"Nisam se još čuo s izbornikom Dalićem, ali mi je najavio kako će doći u Salzburg u posjet. Veselim se tome, jedva čekam da sjednemo i malo popričamo", rekao je mladi branič Salzburga

23.2.2018.
22:04
AFP
VOYO logo

Red Bull Salzburg u kojem igra i naš Duje Ćaleta-Car izvukao je vrlo respektabilnog protivnika u osmini finala Europske lige, Borussiju Dortmund.

Povremeni hrvatski reprezentativac za Goal je najavio veliki ispit koji je pred njegovom momčadi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno smo htjeli neki jaki klub, iza nas je sjajna sezona i zaslužili smo ovako spektakularnog suparnika. I ne bojimo se nikoga. Glupo bi bilo sada nekoga izdvajati u takvoj momčadi, svi znamo koliko su napadački orijentirani, pa i da kod njih opasnost prijeti sa svih strana. Vratio im se Reus, konačno je potpuno fit i Götze, a u momčad se sjajno uklopio i Batshuayi. Ako hoćemo pozitivan rezultat u prvoj utakmici onda moramo posebnu pozornost posvetiti obrani. Ne raditi glupe prekršaje pred svojim vratima, nikako ne griješiti na svojoj polovici, protiv takve je momčadi baš svaka greška kobna."

'Samo si nekakvim glupostima možemo uništiti sezonu'

Salzburg je i vrlo blizu novom naslovu prvaku i igraju sjajno što je potvrđuje i sam Ćaleta-Car:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igram gotovo sve utakmice, preskačem ih samo zbog kartona i jednom sam bio nešto lakše bolestan. Igramo jako dobro, samopouzdanja mi je na visokoj razini i to se osjeti. Sada smo sedam bodova ispred Sturma, baš u nedjelju gostujemo kod njih u Grazu, a oni su nas jedini pobijedili ove sezone. Imamo sedam bodova prednosti, siguran sam da nećemo izgubiti, dok bi pobjedom praktički riješili pitanje prvaka. Stvarno, iza nas je impresivna sezona, samo si ju mi sami možemo uništiti nekakvim glupostima."

Naravno, branič Salzburga ima se pravo nadati i pozivu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, Svjetsko prvenstvo u Rusiji je sve bliže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa normalno da se svi, koji smo u tom nekakvog krugu reprezentativaca, nadamo da ćemo biti na širem popisu. Na treninzima i utakmicama dajem sve od sebe, potpuno sam posvećem tome, a izbornik će na kraju odlučiti jesam li mu potreban ili ne. Nisam se još čuo s izbornikom Dalićem, ali mi je najavio kako će doći u Salzburg u posjet. Veselim se tome, jedva čekam da sjednemo i malo popričamo."

'Želim u jaču sredinu'

Spartak iz Moskve nudio je 12 milijuna eura za usluge našeg igrača koji je ipak ostao u Salzburgu, ali ne sumnja da če doći njegovo vrijeme:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim se okušati u jačoj sredini, vidjeti kako ću funkcionirati na tom nivou. Sada sam još u Salzburgu, zadovoljan sam takvim raspletom. Pa Spartak je na koncu ispao iz Europske lige, a nas čekaju utakmice s Borussijom Dortmund. Ne žalim što se nije realizirao taj transfer, vjerujem da ću brzo napraviti dodatni iskorak u karijeri."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo