PREDSJEDNIK EUROPSKOG VELIKANA PRIZNAO: / 'Sve smo se bili dogovorili s Dalićem, a onda je odgođen Euro i posao je propao'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pandemija koronavirusa poremetila je planove hrvatskog izbornika

19.5.2020.
12:09
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

I dok još uvijek traju pregovori između NenadaBjelice i turskog velikana Fenerbahčea, predsjednik rog kluba AliKoç otkrio je doat zanimljiv detalj.

Image
DALIĆ I ŠUKER POSTIGLI DOGOVOR: /

Ovo će svakom navijaču Vatrenih navući osmijeh na lice

Image
DALIĆ I ŠUKER POSTIGLI DOGOVOR: /

Ovo će svakom navijaču Vatrenih navući osmijeh na lice

“Prije nego što je došlo do odgode Eura razgovarali smo 3-4 trenera i skoro smo postigli dogovor s jednim. Međutim, nakon što je Euro definitivno prebačen za iduću godinu sve je propalo", rekao je Koç tijekom svog govora kojeg je održao za vrijeme redovne Skupštine kluba. Kako je objavio turski Sporx bila je riječ o ZlatkuDaliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamošnji portal Hürriyet pak navodi da je Dalić bio pred samim potpisom, ali je na koncu pandemija koronavirusa odlučila o njegovoj sudbini jer nije htio napustiti kormilo reprezentacije prije nego što je odvede na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom istječe ovoga ljeta, a pretpostavlja se da se planiralo razgovarati o produljenju nakon Europskog prvenstva, ali ono je zbog pandemije koronavirusa prebačeno za sljedeće ljeto i došlo je do nepredviđene situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno se pričalo o tome da su Daliću stizale bogate ponude s Bliskog Istoka, a navodno ga je na svojoj klupi htjela reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je nedavno prekinula suradnju sa srpskim stručnjakom Ivanom Jovanovićem. No, od toga svega neće biti ništa i Dalić će ostati za kormilom Vatrenih.

Dalić je, inače, trenersku karijeru započeo je na klupi Varteksa 2005. Pet je godina bio pomoćnik Draženu Ladiću u reprezentaciji U-21, a u sezoni 2007.-2008. bio je na klupi Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je vodio Dinamo Tiranu, Slaven Belupo, Al-Faisaly, Al-Hilal dok je od 2014. do 2017. bio prvi čovjek stručnog stožera Al-Aina. Nakon toga sjeo je na klupu Hrvatske, s kojom je 2018. stigao do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo