Blanka napokon priznala gdje je pogriješila!

'Mislim da me malo izbacilo iz fokusa to što sam ostala doma, a kad sam izvan svog tunela, ne funkcioniram najbolje', rekla je najbolja hrvatska atletičarka na pitanje o najtežoj sezoni u karijeri.

21.9.2011.
14:20
VOYO logo

Blanka Vlašić je u 2010. godini odradila sezonu života, osvojila je europsko i svjetsko zlato, proglašena je najboljom atletičarkom svijeta i, što je najvažnije, činilo se da joj na zaletištu još dugo vremena neće biti ravne.

Kraj sezone iz bajke donio je zasluženo opuštanje, a u obitelji Vlašić odlučili su da će se Blanka tijekom zime odmarati, što je rezultiralo polugodišnjom stankom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajalo je to dugo, dugo, a kad se vratila, nije više bila ona stara. Iako je na kraju sezone osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Daeguu te obranila naslov pobjednice Dijamantne utrke, Blanka je sezonu ocijenila polovičnom, čemu je zasigurno pridonijela i ozljeda. Dugo se spekuliralo da je na drastičan pad u formi utjecao upravo 'zimski san', a sada je i ona sama izrazila sumnje u ispravnost te odluke.

"Teško je reći je li to bila dobra ili loša odluka. Mislim da me malo izbacilo iz fokusa to što sam ostala doma, a kad sam izvan svog 'tunela', ne funkcioniram najbolje. Zato je sigurnije skakati i biti budan cijele godine. No, zanimljivo je kako su mi jedno vrijeme prigovarali da imam previše natjecanja tijekom godine", objasnila je Blanka u razgovoru za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primat najbolje visašice svijeta preuzela je Ruskinja Ana Čičerova, s kojom je Blanka nekoliko puta imala obračune i preko medija.

"To je zdravo rivalstvo, kao ono što sam imala lani s Howard. Uvijek sam isticala kako mi je Ana jedna od najdražih suparnica i jako je poštujem. Nema potrebe stvarati priču tamo gdje je nema. Ona i ja smo u dobrim odnosima, svaka radi svoj posao i ne provociramo se kao što su to neke druge znale raditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li svjetski rekord i dalje u njezinim mislima?

"Svjetski rekord u ovom trenutku nije moguć. Ali ako odradim sve što smo planirali ovu zimu, nadam se da ću opet biti u poziciji da razmišljam o njemu. Sigurna sam da još nisam rekla svoje, ovo je tek poluvrijeme moje karijere", poručila je Vlašić, koja je ove godine trebala dobiti još jednu medalju – onu za hrabrost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109030228006 arti-201109160755006 arti-201109131126006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo