PO IZBORU IAAF-a / Blanka je i službeno najatletičarka godine!

Image

Najbolja hrvatska atletičarka u nedjelju je proglašena najboljom atletičarkom svijeta za 2010. godinu po izboru Međunarodnog atletskog saveza.

21.11.2010.
14:34
VOYO logo

Blanka Vlašić (27) izabrana je za najbolju atletičarku svijeta za 2010. godinu po izboru Međunarodnog atletskog saveza (IAAF).

Vlašić je po prvi puta osvojila tu nagradu i to za sezonu u kojoj je postala svjetska dvoranska i europska prvakinja, pobjednica Dijamantne lige i najbolja atletičarka Europe, te je pobijedila na 18 od 20 mitinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to teška sezona u kojoj sam se borila s letvicom, protivnicima, ali i svojim malim demonima i slabostima. Jako sam sretna zbog nagrade i nastojat ću biti još bolja sljedeće sezone. Zbog toga ću po prvi puta preskočiti zimsku dvoransku sezonu kako bi se što bolje pripremila za izazove na otvorenom", kazala je Blanka u Monte Carlu, gdje je novinarima odgovarala na pitanje kada će srušiti svjetski rekord Stefke Kostadinove (2.09).

"Taj rekord mi je i dosad bio dostižan, bilo je mojih skokova koji su bili jako blizu rekorda. Svjetski rekord je za mene poput para jako lijepih cipela u dućanu koje kao dijete tako jako želite. Kada odrastete dođete u priliku da ih kupite, a ja sam sada odrasla i spremna. Po prirodi sam perfekcionista i uvijek nastojim dati sto posto", kazala je Splićanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić je dobila najviše glasova u konkurenciji jamajčanske sprinterice Veronice Campbell-Brown, Amerikanke Allyson Felix, britanske sedmobojke Jessice Ennis i kenijske srednjeprugašice Milcah Chemos Cheywa.

U muškoj konkurenciji nagradu za najboljega atletičara pripala je Kenijcu Davidu Rudishi (21), koji je također po prvi osvojio IAAF nagradu najboljega na svijetu, a u ovoj sezoni je dvaput popravljao 13 godina star svjetski rekord na 800 metara. Prvo je u kolovozu u Berlinu trčao dionicu za 1:41.09 minuta, a tjedan dana kasnije u Rietiju 1:41.01.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi konkurenti za nagradu bili su Tyson Gay, David Oliver, Eritrejac Zersenay Tadese i norveški kopljaš Andreas Thorkildsen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo