BIŠĆANOV NASLJEDNIK STIGAO NA RUJEVICU: / 'Imamo odličnu ekipu, moramo napraviti sve da ostvarimo ciljeve'

Image

U sezoni 2017/18. s Domžalama je stigao do play-offa Europske lige

23.9.2019.
19:12
VOYO logo

Hrvatski nogometni doprvak Rijeka objavila je kako je za novoga trenera imenovala slovenskog stručnjaka Simona Rožmana (36).

Rožman će na klupi Rijeke naslijediti IgoraBišćana koji je podnio ostavku u nedjelju nakon 3-0 pobjede protiv Istre 1961, a prvu utakmicu vodit će već u srijedu na gostovanju kod Buja u16-ini finala Hrvatskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi stručni stožer

Uz Rožmana nova imena u stručnom stožeru su prvi pomoćni trener AlešKačičnik, drugi pomoćni trener DankoMatrljan, kondicijski trener ArisNaglić, trener vratara GojkoMrčela i analitičar AlenObrez.

"Imamo odličnu ekipu, ali moramo napraviti sve da to pokažemo na terenu i ostvarimo ciljeve koje klub ima", rekao je Rožman po dolasku na Rujevicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

5598803 26.07.2018 Domzale's Head Coach Simon Rozman during a quarterfinal match of the 2018/19 UEFA Europa League between Ufa (Ufa, Russia) and Domzale (Domzale, Slovenia)., Image: 379732432, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sputnik

Počeci u Celju

Mladi slovenski stručnjak svoju je trenersku karijeru počeo u Celju 2013. godine gdje je radio u omladinskom pogonu slovenskog kluba, a 2014. godine u travnju postao je trener prve ekipe, te je tako postao najmlađi trener debitant u slovenskoj Prvoj ligi. Rožman je Celje odveo do drugog mjesta u prvenstvu i finala Kupa. Nakon Celja, Rožman je karijeru nastavio u Domžalama gdje isprva imao ulogu sportskog koorodinatora, ali uskoro je preuzeo prvu momčad i 2017. godine je osvojio Kup uz četvrto mjesto u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sezoni 2017/18. s Domžalama je stigao do play-offa Europske lige eliminiravši na putu i njemački Freiburg.

Prošle je sezone Rožman s Domžalama zauzeo treće mjesto ujedno postavivši rekord po broj postignutih pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo