Spreman za Wengera / Bilić otkrio: Engleski su me klubovi tražili sedam puta

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Slaven Bilić uoči trenerskog je ispita karijere razgovarao s novinarima Daily Maila. Bilić je otkrio kako je imao već mnogo ponuda iz Premierlige, a u opširnom članku ugledni britanski magazin podsjeća i na njegovu veliku pobjedu na Wembleyu čime je Engleskoj uskratio nastup na Euru 2008.

18.8.2014.
9:10
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Slaven Bilić dugo je vremena proveo u engleskoj Premijer ligi, nastupajući u dresu West Ham Uniteda i Evertona, no nikad u svojim igračkim danima nije uspio pobijediti Arsenea Wengera.

''Kada sam igrao u Evertonu, protiv Arsenala sam doživio jedan od najtežih poraza u karijeri. Trener Howard Kendall me postavio u vezni red, što mi je bilo tek drugi put u karijeri da igram na toj poziciji, i Viera i Petit su me izludili, a na toj sam utakmici zabio i autogol'', prisjeća se Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada kao trener turskog Bešiktaša ima kakvu - takvu šansu barem donekle poravnati račune. Izbaciti ArseneaWengera i njegov Arsenal biti će teška, ali ne i nemoguća misija.

''Najmanje smo željeli Arsenal. Pratim ih 20 godina i uvijek gaje svoj atraktivni, živahni stil nogometa. No ne želim nuditi alibije. I ja sam pod pritiskom jer sam trener velikog kluba. Bešiktaš samo u Turskoj ima 15 milijuna navijača koji žele pobjedu nad Arsenalom.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Daily Mail također podsjeća na večer u kojoj je Bilićeva momčad bila veliki autsajder, ali je napravila senzaciju i udaljila 'Gordi Albion' s Eura u Austriji i Švicarskoj.

''Englezi su bili veliki favoriti te večeri. Trebao im je rezultat, a s tribina ih je bodrilo 80.000 navijača. No u nogometu ne pobijeđuju uvijek favoriti i zato vjerujemo u naše šanse protiv Arsenala'', optimističan je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je zaključio i kako bi se jednog dana volio vratiti u Englesku.

''Da , imao sam ponude engleskih klubova u čak sedam navrata, volio bih se jednog dana vratiti ondje i sjesti na klupu nekog premijerligaša'', zaključio je Slaven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo