BEZ ŠANSE: / Hrvatice teško poražene na startu Europskog prvenstva

Image
Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Hrvatske košarkašice otvorile su Europsko prvenstvo porazom u mađarskom Szombathelyu od Rusije s 83:62 (22:13, 20:19, 23:7, 18:23).

11.6.2015.
21:12
Igor Kralj / PIXSELL
VOYO logo

Naše košarkašice su u dvoboj s velikim favoritkinjama Ruskinjama, koje su triput bile prvakinje Europe, ušle hrabro, a odlično su odigrale drugu četvrtinu koju su izgubile samo s 19:20. No, u nastavku je prevladala kvaliteta ruskih košarkašica koje su treću četvrtinu dobile s 23:7 i riješile pitanje pobjednika dvoboja. Zadnju četvrtinu su Hrvatice dobile s 23:18 što je dobra najava pred susret 2. kola u petak protiv Latvije.

Kod Hrvatske je najbolja bila Iva Ciglar sa 17 poena i tri asistencije, Iva Slišković je upisala 12 koševa, Mirna Mazić je susret završila sa sedam poena, dok je Luca Ivanković imala pet koševa i osam skokova. Kod Ruskinja je najučinkovitija bila naturalizirana Amerikanka Epiphany Prince sa 16 koševa, Natalija Vieru je dodala 14, a Marina Kuzina 13 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oslabljena Hrvatska

Hrvatska je na ovo Europsko prvenstvo došla jako oslabljena jer zbog ozljeda i drugih razloga izbornik Braslav Turić nije mogao računati na Mariju Režan, Antoniju Mišuru i Anu Lelas, a neposredno nakon puta u Mađarsku otpala je i Amerikanka Shavonte Zellous zbog problema s dobivanjem državljanstva.

U drugom susretu skupine C Srbija je sa 76:60 bila bolja od Latvije, a slobodna je bila Velika Britanija. U drugu fazu natjecanja prolaze prve tri reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo