Bane Ivanović doneo trofej Čelsiju (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija pobednici su Lige Evrope

15.5.2013.
22:47
VOYO logo

Ekipa Čelsija osvojila je trofej Lige Evrope, pošto je u finalu savladala Benfiku rezultatom 2:1 (0:0).

Junak pobede "plavaca" bio je kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović koji je postigao pobedonosni gol u 90. minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno, Čelsi je poveo u 60. minutu pogotkom Fernanda Toresa, a osam minuta kasnije izjednačio je Oskar Kardoso iz penala.

Ovim trijumfom klub iz Londona je postao prvi tim koji je zaredom osvojio prvo Ligu šampiona, pa Ligu Evrope. Ujedno, Čelsi je postao tek četvrti klub koji je osvojio sva tri najveća evropska takmičenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalci će sa druge strane na evropski trofej čekati i dalje. Benfika je poslednji put trijumfovala još davne 1962. godine, kada je osvojen tadašnji Kup šampiona. Klub iz Lisabona je izgubio poslednjih šest finalnih utakmica u evropskim takmičenjima.

http://videa.hu/player?v=2JeWPSIn2d7ZGjhu Benfika je bolje otvorila utakmicu i potisnula protivnika na njegovu polovinu, imala je nekoliko prilika, ali nije uspela da uputi udarac ka golu Čelsija koji se vremenom polako oslobađao inicijative protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/player?v=4BzVf9iBi9JpdVyG I nastavak meča pripao je lisabonskom timu, međutim prvi je pove Čelsi. Mata je sjajno asistirao Toresu koji se oslobodio defanzivca Benfike i uspeo da obiše golmana Artura i smesti loptu u mrežu.

Na izjednačenje se čekalo samo osam minuta nakon što je Aspilikueta skrivio penal jer je igrao rukom, a Kardoso je bio siguran izvođač najstrože kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/player?v=haXFxioHyqQuNXLv U poslednjih petnaestak minuta su obe ekipe igrale spuštenog garda, imale nekoliko lepih šansi za pobedu, a Čelsi može da žali što u 88. minutu Lampard nije imao sreće da njeogv šut sa oko 25 metara završi u mreži već na prečki.

Ipak, u trećem minutu nadoknade vremena Branislav Ivanović je doneo trijumf Čelsiju nakon što je posle kornera bio najviši u skoku na ivici peterca i udarcem glavom smestio loptu u suprotan ugao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfika, za koju je ceo meč odigrao Nemanja Matić, je tako u četiri dana na identičan i identičnim rezultatom izgubila još jedan bitan meč pošto je porazom od Portoa šanse da uzme titulu u Portugaliji svela na minimum.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo