Ivo Karlović izborio finale turnira u Bogoti

Nastavljen je sjajan tjedan za Ivu Karlovića u glavnom kolumbijskom gradu. Hrvatski se tenisač plasirao u finale ATP turnira u Bogoti, izbacivši drugog nositelja Kevina Andersona…

20.7.2013.
20:48
VOYO logo

Karlović je svladao 27-godišnjeg Južnoafrikanca sa 6-4, 6-7(4), 6-3 poslije jednog sata i 59 minuta igre. Uzvratio mu je na taj način za poraz u njihovom jedinom dosadašnjem dvoboju, odigranom prije dvije godine u londonskom Queen's Clubu.

Zagrepčanin u Bogoti igra tek drugi turnir poslije tromjesečne stanke uzrokovane virusnim meningitisom. Za trenutno 155. igrača svijeta ovo će biti osmi finale u karijeri i prvi nakon 2010. i Delray Beacha. Osvojio je dosad četiri naslova - u Houstonu, Nottinghamu i Stockholmu 2007. te ponovno u Nottinghamu 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U meču protiv Andersona, 23. igrača svijeta, Karlović je napravio break već u trećem gemu što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. Južnoafrikanac je uzvratio u tie-breaku drugog seta nakon što nijedan tenisač u toj dionici nije uspio oduzeti servis suparniku. Karlovića to, međutim, nije demoraliziralo i s novim si je breakom u trećem setu prokrčio put do pobjede i finala u kojem će igrati protiv boljeg iz dvoboja između domaćeg predstavnika Alejandra Falle i Kanađanina Vaseka Pospisila.

Dodajmo još da je naš tenisač ispalio 22 asa te osvojio 82 posto poena nakon ubačenog prvog servisa. U cijelom je meču bio suočen samo s jednom break-loptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turnir u Bogoti se igra na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 727.685 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo