Armstrongove knjige prebačene na SF (FOTO)

Rame uz rame sa Arturom Klarkom i Džordžom Orvelom

21.1.2013.
17:03
VOYO logo

Nakon priznanja bivšeg američkog bicikliste Lensa Armstronga da se godinama dopingovao, jedna australijska biblioteka došla je na originalnu ideju da sve njegove knjige prebaci na odeljak naučne fantastike.

U biblioteci "Mejnli" u Sidneju postavljena je oglasna tabla sa obaveštenjem da će sve knjige koje su vezane za Armstronga sada moći da pronađu na drugom mestu, a ne onom gde su bile do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve knjige o Lensu Armstrongu, uključujući Lens Armstrong: Slike šampiona, Program performansi Lensa Armstronga i Lens Armstrong: Najveći svetski šampion, uskoro će biti premeštene u odeljak fantastike", pisalo je u obaveštenju.

Ipak, naknadno je utvrđeno da je jedan privremeno zaposleni student u šali postavio obaveštenje, a direktorka biblioteke Vendi Ford je izjavila da će protiv te osobe biti pokrenut disciplinski postupak, ali da neće biti otpuštena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je je dodala da knjige o Armstrongu ne mogu biti premeštene u drugi odeljak biblioteke bez saglasnosti vrhovnog australijskog tela koje njime upravlja.

Pored toga, na sajtu Amazon poslednjih dana povećan je broj recenzija Armstrongove autobiografije "Nije sve u biciklu, moj povratak u život".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Armstrong je u intervjuu Opri Vinfri priznao da je tokom cele karijere koristio nedozvoljena sredstva i da je godinama lagao o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo