svemu dođe kraj / Ancelotti dobio 'nogu', Perez: 'Novi trener mora znati španjolski'

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Carlo Ancelotti dobio je otkaz dva dana nakon posljednje službene utakmice "kraljevskog" kluba u sezoni u kojoj nije osvojio niti jedan trofej

25.5.2015.
22:02
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

Španjolski nogometni velikan Real Madrid otpustio je u ponedjeljak trenera Carla Ancelottija, dva dana nakon posljednje službene utakmice "kraljevskog" kluba u sezoni u kojoj nije osvojio niti jedan trofej.

"Izvršni odbor odlučio je razriješiti Carla Ancelottija njegovih dužnosti", objavio je predsjednik Reala Florentino Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čelnici su tako odlučili, to nije bila laka odluka, ali je bila najbolja. Barem mi tako smatramo. Carlo je uživao i dalje uživa naše simpatije, kao i one navijača i želimo mu zahvaliti na protekle dvije godine i osvajanju 10. Lige prvaka, zbog čega će uvijek biti u povijesti ovog kluba", rekao je predsjednik kraljeva.

"On je pravi džentlmen i sve razumije. Momčadi treba novi impuls, a ime novog trenera znat će se idući tjedan. Odluku smo tek donijeli i još nismo rekli igračima. Neki, poput Cristiana Ronalda imaju blizak odnos s njim, ali to nas nije smetalo u ovoj odluci", rekao je Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ancelotti je na klupu Reala stigao u ljeto 2013. godine, te je u prvoj sezoni vodio momčad do jubilarnog 10. naslova europskog prvaka, a usto je osvojio i španjolski Kup. No, ove sezone Real je u Ligi prvaka ispao u polufinalu od Juventusa, u domaćem je prvenstvu zauzeo drugo mjesto s četiri boda manje od najvećeg rivala Barcelone, dok je u domaćem Kupu ispao u osmini finala od gradskog suparnika Atletica.

Kao mogući Ancelottijevi nasljednici spominju se aktualni trener Napolija Rafael Benitez, dosadašnji trener Borussije iz Dortmunda Juergen Klopp, te bivši igrač Reala Michel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo je važno da može tečno pričati španjolski", izjavio je Perez te praktički dao do znanja da je Rafa u užim kombinacijama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo