Caroline Wozniacki 'pomela' 16-godišnju hrvatsku senzaciju

Hrvatska 16-godišnja teniska senzacija Ana Konjuh zaustavljena je u 3. kolu Wimbledona. Bolja od nje u dva seta, sa 6:3, 6:0 bila je Dankinja Caroline Wozniacki.

27.6.2014.
14:36
VOYO logo

Nekad najbolja svjetska tenisačica, a danas 16. na WTA ljestvici slavila je nakon 65 minuta igre.

Konjuh, 189. igračica svijeta, u susret je ušla kao autsajderica. Dobro se držala do sredine prvog seta i rezultata 3:3, nakon čega je izgubila devet vezanih gemova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos porazu Konjuh nema za čime žaliti. Bio joj je ovo premijerni nastup u seniorskoj konkurenciji Wimbledona, a nastup u glavnom ždrijebu je izborila kroz kvalifikacije. Isto tako, do meča protiv Wozniacki savladala je dvije favorizirane suparnice, Marinu Erakovic (68.) i Yaninu Wickmayer (69.).

- Ana Konjuh ima odličan servis i vrlo je agresivna. Do pobjede sam definitivno stigla puno teže nego što pokazuje konačni rezultat – izjavila je Dankinja Caroline Woznaicki, nakon što je u 3. kolu Wimbledona pobijedila 16-godišnju Dubrovkinju Anu Konjuh 6-3, 6-0…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Meni je pomoglo iskustvo kojeg imam. Ona nije baš često igrala ovakve mečeve u karijeri, a ja jesam. Držim da igram sve bolji tenis. Trava je moja omiljena podloga, čudno da nikada nisam ovdje u Wimbledonu otišla dalje od četvrte runde – dodala je 23-godišnja Dankinja, koja je 67 tjedana provela na prvom mjestu WTA ljestvice.

Poput Ane Konjuh, kvalifikacije za glavni ždrijeb prošao je i 25-godišnji Ogulinac Ante Pavić, koji je nakon toga u 1. kolu glavnog ždrijeba izbacio Kolumbijca Alejandra Fallu u tri seta. Međutim, u 2. kolu je naišao na iskusnog, ljevorukog Španjolca Feliciana Lopeza, koji igra u izvrsnoj formi. U protekla dva tjedna je igrao finale u Queen's Clubu (Dimitrov), te je obranio naslov pobjednika u Eastbourneu. Slavio je protiv Ante Pavića u 2. kolu sa 6-4, 7-6(4), 7-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Meč je bio vrlo tijesan. Mislim da je Pavić imao puno samopouzdanja, nakon što je ostvario lijepu pobjedu protiv Falle u 1. kolu. Ovo je bio težak meč za mene. Naročito mi je bilo teško vraćati njegove servise, jer je on servirao jako dobro. Bilo je tijesno, ja sam napokon krajem trećeg seta pronašao način da napravim break i dobijem meč. Jasno da sam sretan zbog toga – rekao je Lopez, koji će u 3. kolu igrati protiv Amerikanca Johna Isnera. Španjolski tenisač Feliciano Lopez pokazao se kao nepremostiva prepreka za našeg Antu Pavića u 2. kolu Wimbledona.

Lopez je slavio sa 6-4, 7-6(4), 7-5 i opravdao status favorita kao 19. nositelj turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cijelom meču Pavić Lopezu nije uspio oduzeti servis, dok je Španjolcu to uspjelo u dva navrata, u prvom i trećem setu.

Pavić je imao skoro trostruko više neforsiranih pogrešaka od Lopeza (28-10) u čemu treba tražiti razloge poraza, a valja reći i da je usprkos 15 zabijenih asova imao i 9 neforsiranih pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić je 163. tenisač svijeta koji je glavni ždrijeb izborio kroz kvalifikacije, a u 1. kolu je protiv Kolumbijca Alejandra Falle upisao prvu pobjedu na nekom Grand Slam turniru.

Nakon nastupa na terenima All England Cluba Pavić će definitivno napredovati na najnovijoj ATP ljestvici. Pobjedom protiv Francuza Gillesa Simona 6-4, 6-2, 6-4 u 3. kolu Wimbledona, Srbin Novak Đoković, prvi nositelj turnira, plasirao se u osminu finala. Tamo ga čega Francuz Jo-Wilfried Tsonga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trenutke je Simon predstavljao prijetnju Đokoviću, čak mu je i triput oduzeo servis, ali je sedam puta izgubio vlastiti. U trećem setu je Đoković pao i ozlijedio lijevo rame, zbog čega je uzeo i medicinski time-out.

- Nadam se da nije ništa ozbiljno i da nema velike štete. Nekoliko gemova nakon tog pada sam mogao igrati – rekao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jo-Wilfried Tsonga je pobijedio Jimmyja Wanga iz Tajvana 6-2, 6-2, 7-5. Francuz je pet puta oduzeo servis suparniku, te je spasio sve četiri break-lopte s kojima je bio suočen. Imao je 53 izravna poena.

Đoković ima 12-5 u međusobnim susretima protiv Tsonge kojeg je svladao u zadnjih 10 njihovih mečeva, te ga je pobijedio u oba dosadašnja meča na travi, 2011. godine u polufinalu Wimbledona, kada je osvojio jedini naslov na tom turniru, te godinu nakon toga u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Londonu, koji se također igrao u All England Clubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čehinja Barbora Zahlavova-Strycova, 43. tenisačica svijeta, priredila je veliko iznenađenje u 3. kolu ženskog turnira, pobjedom nad aktualnom pobjednicom Australian Opena i drugom nositeljicom, Kineskinjom Li Na 7-6(5), 7-6(5).

Posebno je bilo dramatično u završnici drugog seta. Čehinja je u tie-breaku drugog seta izborila meč-loptu. Jedan udarac kineske igračice je linijska sutkinja dosudila kao aut. Zahlavova-Strycova je počela već slaviti pobjedu, obje igračice su krenule prema mreži na rukovanje, ali je Li Na za svaki slučaj zatražila provjeru tehnologijom ''oka sokolovog''. Pokazalo se da je lopta držala crtu, pa se poen morao ponoviti. Na sreću Čehinje, Li na je napravila dvostruku pogrešku…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nisam čula da je zatražila provjeru i već sam počela slaviti pobjedu, bila sam tako sretna, a onda se poen morao ponoviti. Srećom, napravila je nakon toga dvostruku pogrešku. Ključ pobjede? Morate vjerovati u sebe. Ja jesam. Da, ovo je najveća pobjeda moje karijere – komentirala je Zahlavova-Strycova, koja je Li Na pobijedila prvi put u trećem pokušaju. I prethodna dva meča su odigrale na Grand Slam turnirima, ali tada je uspješnija bila Kineskinja…

Wimbledon, 3. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisači: Đoković (1) – Simon 6-4, 6-2, 6-4 Tsonga (14) – Wang 6-2, 6-2, 7-5

Tenisačice: Makarova (22) – Garcia 7-5, 6-3 Peng – Davis 0-6, 6-3, 6-3 Wozniacki (16) – Konjuh 6-3, 6-0 Zahlavova-Strycova – Li (2) 7-6(5), 7-6(5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo