KRITIZIRALA PREDSJEDNIKA

AMERIČKA SKIJAŠICA BRUTALNO SPUSTILA TRUMPU: ‘Nema šanse da dođem u Bijelu kuću…’

Vonn će u Koreji imati priliku osvojiti drugo olimpijsko zlato, a ove sezone isto tako ima priliku srušiti rekord Ingemara Stenmarka.

Američka skijašica Lindsey Vonn posljednja je u nizu tamošnjih sportaša koji su uputili kritiku na račun aktualnog predsjednika Donalda Trumpa.

Vonn će, naime, u veljači nastupiti na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, a povodom toga dala je intervju za CNN u kojem je otkrila što za nju znači biti dio američke skijaške reprezentacije.

“Nadam se da ću tamo predstavljati američki narod, a ne predsjednika”, ispalila je skijašica.

Veliku prašinu ove godine podigli su slavni NBA košarkaši i zvijezde NFL-a kada su odbili doći u Bijelu kuću. Svijet su također obišli prizori sportaša dok kleče za vrijeme izvođenja nacionalne himne.

Kritike vladi

Stoga je Vonn upitana hoće li se ona pojaviti u Bijeloj kući ako osvoji zlato u Južnoj Koreji.

“Apsolutni ne. Nema šanse. No, prvo moram pobijediti kako bih uopće dobila pozivnicu. U stvari mislim da su svi članovi reprezentacije pozvani tako da neću ići”, poručila je Vonn i nastavila.

“Olimpijske igre shvaćam vrlo ozbiljno, ono što one znače i predstavljaju kao i hod pod zastavom na ceremoniji otvaranja. Želim predstavljati našu zemlju najbolje što mogu. Mislim da nema puno ljudi u našoj vladi koji to isto žele”, poručila je.

Vonn će u Koreji imati priliku osvojiti drugo olimpijsko zlato, a ove sezone isto tako ima priliku srušiti rekord Ingemara Stenmarka po broju pobjeda u skijaškom kupu. Legendarni Šveđanin karijeru je završio na brojci od 86 pobjeda.

Povratak na Net.hr