Kad život krene nizbrdo: Traže da vrati 12 milijuna dolara!

Financijski problemi počinju sustizati osramoćenog američkog biciklista Lancea Armstronga nakon javnog priznanja sustavnog dopingiranja tijekom karijere.

8.2.2013.
9:37
VOYO logo

Tako je američka osiguravajuća tvrtka SCA Promotions podigla tužbu protiv Armstronga te traži povrat 12 milijuna dolara kojima ga je nagradila za pobjede na Tour de Franceu 2002., 2003. i 2004. godine.

"Vrijeme je da se gospodin Armstrong suoči s posljedicama svojih djela. To uključuje povratak svih sredstava koja mu je isplatio SCA, što iznosi više od 12 milijuna dolara. Gospodin Armstrong nema pravne osnove za zadržavanje novca koji mu je isplaćen jer više nije službeni pobjednik niti jednog Tour de Francea", stoji u priopćenju SCA Promotionsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužba podignuta na teksaškom sudu mogla bi Armstronga ne samo koštati financijski, već ga natjerati i da svjedoči pod zakletvom o svom dopinškom skandalu, kao i radu u svojoj dobrotvornoj organizaciji Livestrong.

Nakon niza godina poricanja Armstrong je nedavno u intervjuu kod Oprah Winfrey priznao dopingiranje kod osvajanja svih sedam uzastopnih naslova na Tour de Franceu (1999.-2005.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon posljednjeg osvojenog naslova na naprestižnijoj biciklističkoj utrci svijeta Armstrong je tužio tvrtku SCA Promotions zbog kašnjenja u isplati bonusa do kojeg je došlo zbog medijskih napisa kako je Armstrong do pobjede došao uz pomoć dopinga. Američki je biciklist kasnije dobio istu tužbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo