FORMULA 1 / Alonso u Ferrariju tri godine

Image

Španjolac u talijansku momčad dolazi 2010. umjesto Raikkonena. Zarađivat će 25 milijuna eura godišnje.

30.9.2009.
16:04
VOYO logo

Bivši svjetski prvak u formuli 1, Španjolac Fernando Alonso (28) od iduće sezone sjedit će za upravljačem Ferrarijeva bolida, potvrdila je talijanska momčad.

Alonso je za Ferrari potpisao ugovor na tri godine, a u momčadi će zamjeniti Finca Kimia Raikkonena. Njegovi kolega bit će Felipe Massa i Giancarlo Fisichella. Prema pisanju talijanskih medija Alonso će po godini zarađivati 25 milijuna eura čime će postati najbolje plaćeni pilot u F1. Njegovo mjesto u redovima Renaulta trebao bio zauzeti Poljak Robert Kubica, dok Raikkonen po svemu sudeći seli u McLaren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosni smo što možemo objaviti kako će od iduće sezone za našu momčad voziti jedan od najboljih i najtalentiranijih vozača. Alonso je dva puta bio svjetski prvak što dovoljno govori o njegovim kvalitetama," kazao je jedan od Ferrarijevih čelnika, Stefano Domenicali.

Alonso je debitirao u F1 2001. godine u Minardiju, a iduće sezone je preselio u Renault. Prvu Grand Prix pobjedu upisao je 2003. godine u Mađarskoj. Naslove svjetskog prvaka osvojio je 2005. i 2006. godine. Potom je preselio u McLaren, a 2008. godine se vratio u Renault.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je nastupio na 137 Grand Prix utrka i upisao je 21 pobjedu. Ukupno se 53 puta uspinjao ne jednu od stepenica pobjedničkog postolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo