veliki međunarodni uspjeh / Vinarija KUTJEVO nastavlja nizati uspjehe na Decanteru i Concours Mondial de Bruxellesu

Image

Na nedavno održanom Decanter World Wine Awards-u, najvećem i najutjecajnijem svjetskom vinskom ocjenjivanju, koje se održava već 18. godinu zaredom, vinarija KUTJEVO ponovno pokazuje kako proizvodi vina kojima zasluženo osvaja domaću i inozemnu vinsku scenu

16.7.2021.
0:01
VOYO logo

Sudeći po broju vrhunskih vinskih stručnjaka iz cijelog svijeta, DWWA uživa veliko povjerenje zbog svog rigoroznog procesa ocjenjivanja. U vinariji KUTJEVO, ne kriju zadovoljstvo uspjehom i činjenici kako je u konkurenciji od preko 20.000 vina osvojila medalju za svaki poslani uzorak, sveukupno njih pet.

Image

„Ovo je veliki međunarodni uspjeh, s obzirom da je prestiž biti među nagrađenima na ovako značajnom vinskom natjecanju. Ono što smo željeli dokazati je zapravo naša najveća prednost, kontinuitet. Iz godine u godinu biti u samom svjetskom vrhu po kvaliteti vina dovoljno govori, međutim, ove godine smo dokazali kako kutjevačko vinogorje može dati izvanredna bijela, ali i crvena vina. Što se očekivanja vezanih za nagrade tiče, potpuno smo zadovoljni rezultatom. DWWA je iznimno strogo ocjenjivanje, tako da je medalja za svaki poslani uzorak izvanredan rezultat. Već godinama osvajamo prestižne svjetske odnosno domaće nagrade, i to redovito s kvalitetnim, vrhunskim i premium linijama vina. Nagrađena vina, osobito linije Maximo i de Gotho, su svojevrsni brendovi unutar brenda, tržišno prepoznatljivi i cijenjeni, stoga nas posebno veseli srebro linije Maximo Oro berbe 2018., kupaže sorti graševina i chardonnay te bronca za crvena vina Pinot crni de Gotho berbe 2018. i Maximo Nero, kupažu sorti cabernet sauvignon, merlot i syrah berbe 2016. Možemo reći kako smo ostvarili prošlogodišnje želje usmjerene ka podizanju kvalitete i prepoznatljivosti crvenih vina koja dolaze iz našeg podruma. Iznimno smo ponosni što su članove žirija jednako oduševila i bijela i crvena vina. Naše graševine, Vrhunska Graševina berbe 2020. te Graševina Kutjevo 2020. također su osvojile broncu, i uvijek su pri samom vrhu najbolje ocjenjenih svjetskih vina“, poručuju iz vinarije KUTJEVO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nakon spomenutog uspjeha na ovogodišnjem Decanteru, vinarija KUTJEVO je i na nedavno održanom ocjenjivanju Concours Mondial de Bruxelles, jednom od najvećih i najpoznatijih svjetskih ocjenjivanja vina, u konkurenciji od 10.000 uzoraka iz svih krajeva svijeta, osvojila srebrnu medalja za Vrhunsku Graševinu berbe 2020.
Redovito među najcjenjenijima u Hrvatskoj, vina vinarije KUTJEVO svoju reputaciju potvrdila su i ovoga proljeća, osvojivši 15 medalja, od čega čak 9 zlatnih, a dodatnih 6 nagrada s nedavno održanih natjecanja jasno pokazuje kako veliku pažnju posvećuju kvaliteti vina u svakom proizvodnom segmentu, nudeći kupcima i ljubiteljima vina, visokokvalitetnu ponudu.
Više informacija o nagrađenim vinima pronađite na web stranici vinarije KUTJEVO.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo