funkcionalni čajevi

Naturavita čajevi ovog proljeća pomažu nam da ponovo udahnemo punim plućima

Proljeće donosi uživanje u suncu i izlete u prirodu. Ipak, mnogi od nas još uvijek muku muče s disbalansom sna zbog pomicanja sata i dužeg trajanja dana, a tu su i problemi s proljetnim prehladama i alergijama. Baš zato smo ovog proljeća saveznike u mirnijem snu i pomoć dišnim putevima pronašli u Naturavita funkcionalnim čajevima Balance i Breathe

Olakšanje tegoba povezanih sa stresom i gubitkom sna, alergijama i prehladom koje nam se trude pokvariti ovo proljeće pronašli smo u visokokvalitetnim čajnim mješavinama koje će nam ovog proljeća pomoći da ponovo udahnemo punim plućima – i to figurativno i doslovno! Tako je čajna mješavina Balance čaj čiji su sastojci dobro poznati borci protiv stresa, anksioznosti i nemirnog sna, dok mješavina Breathe pomaže u čišćenju dišnih puteva i iskašljavanju.

Matičnjak je čuvar našeg sna

Čajna mješavina Balance donosi nam kombinaciju triju moćnih biljnih sastojaka – matičnjak, metvica i naranča. Metvica sadrži opuštajuća svojstva te može pomoći u olakšavanju blagih bolova te tako pomoći onima koje muče proljetne glavobolje ili bolovi u mišićima. Svojstvo opuštanja mišića prisutno u metvici i matičnjaku čini ovaj čaj izvrsnim izborom prije odlaska u krevet. Osim opuštajućeg efekta na mišiće, matičnjak donosi relaksaciju našem umu. Od davnina poznat kao pomoć za anksioznost, stres i nemiran san. Dodatak naranče ovaj čaj čini posebno ukusnim, a vitamin C, kojim naranče obiluju, prirodno snižava razinu stres hormona kortizola.

Kašalj nestaje uz sljez

Pod nazivom Breathe krije se kombinacija snažnih biljnih sastojaka koja će djelovati na dekongestiju gornjih dišnih puteva, potaknuti iskašljavanje i olakšati simptome dišnih infekcija.

Glavnu ulogu u ovom čaju ima sljez – čija aktivna tvar smiruje suh i nadražujući kašalj te pomaže olakšati iskašljavanje. Sljez će također djelovati tako da će smanjiti simptome poput začepljenog nosa i promuklosti kod bakterijskih i virusnih upala. Metvica u kombinaciji sa sljezom i komoračem nudi pojačana dekongestivna svojstva, umiruje grlo i pomaže opustiti mišiće kako bi se potaknulo iskašljavanje. Komorač ovoj mješavini osigurava dodatno svojstvo u borbi protiv suhog kašlja, a zbog svojih antimikrobskih svojstava idealan je u sprječavanju prehlade.

Uz mješavine Balance i Breathe, Naturavita donosi još moćnih čajeva sa zadatkom. Za vas su tu: Slim – kombinacija mate čaja, koprive i bazge čije će aktivne tvari ubrzati metabolizam te pomoći u regulaciji kolesterola i šećera. Pravi čaj na zadatku uklanjanja viška masnih naslaga ususret ljetu; Detox – metvica, maslačak i stolisnik ovog će proljeća iz vašeg organizma ukloniti nečistoće, poboljšati funkciju jetre te tijelo opskrbiti antioksidansima; Boost – moćna kombinacija guarane, đumbira i čilija podiže raspoloženje, vraća energiju i pobjeđuje svaki stresni trenutak.

Prepustite se Naturavita čajevima sa zadatkom te ovog proljeća uživajte bezbrižni i punim plućima!

Nagrađeni okusi i nova, biorazgradiva ambalaža Naturavita čajeva

U kategoriji „čaj“, Naturavita je nedavno za čak dva svoja čaja osvojila Superior Taste Award medalje koje International Taste Institute svake godine dijeli najboljim prehrambenim proizvodima na svijetu. Nagrađeni su okusi Naranča, cimet i kurkuma te Đumbir limun.

Naturavita je prošle godine predstavila redizajn čajeva cjelokupnog asortimana, a velika novost je i to da su svi čajevi od sada pakirani u biorazgradivu ambalažu. Kutijice su od papira, od sada bez celofana, dok su filtar vrećice pojedinačno upakirane u nove, papirnate aroma omotače koji čuvaju svježinu okusa, mirisa te učinkovitost samog napitka.

Brend Naturavita dio je Spider grupe iz Pitomače, iz obitelji koja godinama, vođena strašću, njeguje ekološku proizvodnju na vlastitim površinama i drži najviše standarde kvalitete u proizvodnji ljekovitih čajeva, a asortiman Naturavite čine i voćni, biljni, rinfuzni i funkcionalni čajevi. Ponudu istraži na www.caj.hr.

Povratak na Net.hr