Pod pokroviteljstvom Germanije / Ovacije za komičnu operu "Opsada Korčule" - Maestro Josip Degl'ivellio prezadovoljan kritikama

Nagrađivani hrvatski skladatelj i zborovođa: Hvala kompaniji Germaniji na pomoći u realizaciji ove izvedbe u Splitu

27.10.2021.
0:01

U novoj koncertnoj dvorani Hrvatskoga Doma u Splitu ovacijama je ispraćena ‘Opsada Korčule‘, komična opera u tri čina engleskog skladatelja i orguljaša Samuela Arnolda, nastala na temelju libreta Johna O’Keefea. Premijera opere je održana ovog ljeta nakon 235 godina od nastanka djela, a u povodu 450. godišnjice opsade Korčule (1571.). Opera je izvedena u novom, rekonstruiranom izdanju budući da je izvorna partitura uništena i izgubljena.

Opsežan posao rekonstrukcije djela, adaptacije za izvedbu na hrvatskom jeziku kao i prethodno muzikološko istraživanja predvodio je maestro Josip Degl’Ivellio. Nagrađivani hrvatski skladatelj i zborovođa je posebnu zahvalnost izrazio  Germaniji Sport, jednom od pokrovitelja ovog spektakla.

„Bez pomoći i donacije Germanije ne bismo bili u mogućnosti realizirati ovu izvedbu u Splitu. Od srca zahvaljujemo, a prezadovoljni smo i kritikama koje smo dobili prethodnih dana. Očito da je publika uživala u operi, te je sve prošlo izvanredno“, naglasio je maestro Josip Degl’Ivellio.

U planu su izvedbe diljem zemlje, a sve pod pokroviteljstvom Germanije.

“Drago nam je što su Splićani imali priliku uživati u ovoj jedinstvenoj operi i to u novoj koncertnoj dvorani. Sa velikim zadovoljstvom smo nastavili podržavati kulturne manifestacije koje se održavaju širom zemlje te tako stavili i kulturu u fokus našeg društveno odgvornog djelovanja,”, naglasila je Kristina Džigurski, menadžerica korporativnih poslova u Germaniji.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali