PROMO

Inspiracija u austrijskim planinama

Što smo više na brdu, to su širi horizonti, kaže se. Austrijske Alpe su istovremeno tako smirujuće, a tako uzbudljive. Osjećaj beskrajne slobode, koja vas obuzima, dok na skijama i snowboardu ostavljate vlastite tragove u blještavom prhkom snijegu, teško je usporediti i opisati. Morate ga doživjeti.

 

Top skijališta u Austriji za one koji su vješti na skijama i snowboardu – ali i za rekreativce zimi

Ischgl, TIROL
Ischgl je skijaško područje koje svake godine podiže standard, bilo za staze Silvretta-Arene, restorane ili za après-ski, odn. program za razonodu. Sa svojih 240 km staze i više od 40 km modernih liftova Ischgl se ubraja u najveća međusobno povezana skijališta Tirola i nesumnjivo u najpoznatije u Europi. Od 1.377 do 2.888 m. Predviđena sezona do svibnja, zajamčen snijeg. Noćno skijanje u jezeru i Galtüru.
www.ischgl.com

Ljetno skijanje sve do kasnog proljeća uz sunčano vrijeme i ugodne temperature. Tome su namijenjena posebna skijališta.

Ledenjak Pitztal, TIROL
Skijanje od rujna do svibnja, a kao poveznica skijaškog područja Riflsee i ledenjačkog skijaškog područja pruža se prostrana ledenjačka staza za skijanje duga  40 km. Žičara Wildspitzbahn goste će dovesti do stražnjeg vrha Brunnkogel (3.440 m) – ondje se nalazi najviši kafić u zemlji s visećom terasom. Od 1.640 do 3.440 m. Otvoreno: do svibnja. Noćno skijanje i noćno sanjkanje u Fendelsu. www.pitztaler-gletscher.at

Resort Großglokner Kals-Matrei, ISTOČNI TIROL
Resort Großglokner mala je tajna  (koja se skriva među) austrijskim skijalištima.  Sa svojih 37 kilometara staze to je odredište koje najbolje jamči snježni pokrov.  Idealno i za obitelj, staze su široke, a čekanje minimalno. A smještaj možete pronaći u luksuznim vikendicama u dolini, tik uz spust. Od 980 m do 2.426 m. Otvoreno daleko nakon uskršnjih praznika, vrlo velika vjerojatnost snježnih padalina. www.gg.resort.at

Obertauern, SALZBURG
Zabava na spustu fantastičnog salzburškog brdskog svijeta traje sve do proljeća, na više od 100 km izmjenjive staze – prilagođena i za aktivne sportaše, ali i početnike. Uostalom, automobil vam u Obertauernu ne treba, iz svih ste smjerova udaljeni od skijaške zabave na nekoliko minuta hoda.
Od 1.630 m do 2.315 m. Otvoreno: do početka svibnja, vrlo visoka vjerojatnost snježnih padalina. Noćno skijanje također je moguće.
www.obertauern.com

Stubai, TIROL
Stubajski ledenjak najveće je ledenjačko skijaško područje Austrije. Skijaški užitak traje sve do lipnja. Skijaške staze protežu se na području ledenjaka preko 62 kilometra. Na cijelom skijaškom području postoji oko 95 kilometara skijaških staza. Alpska panorama ogromna je, i pruža se s „Krova Tirola (Top of Tyrol)“: to je platforma na vrhu na 3.210 m nadmorske visine s pogledom od 360 stupnjeva na tirolski svijet planina. U Stubaiu pored skijanja i snowboardanja postoje i mnoge druge aktivnosti: sanjkanje, skijaško trčanje, alpinizam po ledenjacima, zmajarenje. Od 960 do 3.210 metara.
Noćno skijanje moguće u Mildersu. www.stubai.at

Ledenjak Hintertux, TIROL
Hintertuxerski je ledenjak jedinstven: jedino je austrijsko područje gdje je skijanje moguće tijekom cijele godine, s preko 60 km staza s prirodnim snijegom, panoramskom terasom na 3.250 m, suvremenim skijaškom opremom i spustom dugim dvanaest kilometara. I okvirni program pored skijanja odličan je zahvaljujući palači od prirodnog leda na 3.200 m nadmorske visine i spilje Spannagel. Nevjerojatna je i ukusna rakija od pinije u skijaškim kućicama. 1.500 m (donja postaja) do 3.250 m (Zamrznuti zid).
Poslovanje: cijele godine.
www.tux.at

Nauders, TIROL
Zimski odmor u Naudersu kod Reschenpassa, to je osunčano skijanje kakvo poznajemo i volimo. Zbog bajkovitog  vremena i čarobnih bijelih krajolika tirolsko skijalište naveliko se preporuča za opušteni skijaški odmor. Pored 120 savršeno namještenih kilometara staze i 3 nove rute za slobodan spust kroz duboki snijeg, na zimske sportaše koji čeznu za suncem čekaju i staze za skijaško trčanje, zimski planinarski putevi i najduža sanjkaška staza Alpi. U više panoramskih restorana i u originalnim skijaškim kućicama može se napuniti energije za idući spust: udisati svjež planinski zrak na terasi i jednostavno uživati na suncu.
Od 1.400 do 2.850 m. Poslovanje sve do travnja, dobra osiguranost snijegom. www.nauders.com

Više informacija pronaći ćete na stranici www.austria.info

Ovdje se besplatno prijavite na naš Newsletter. U njemu ćete pronaći sve informacije o odmoru u Austriji kao i izbor ekskluzivnih ponuda!

Povratak na Net.hr