Sale za vjenčanja

Kako odabrati salu za vjenčanje?

Ako ste se nedavno zaručili onda je odabir sale za vjenčanje jedan od najvećih, možda i prvih, odluka koje će te donijeti kao par. Traženje prave sale za vjenčanja uzima dosta vremena pogotovo ako nemate iskustva, uz to ponuda je stvarno velika. Kako bi vam barem malo olakšali posao nudimo vam 10 savjeta o kojima trebate promisliti prije nego li kažete „uzimamo“.

·         Komunikacija je ključ svega

Prije svega, osnovne stvari morate dogovoriti sa svojom boljom polovicom. Ako se ne uspijevate dogovoriti onda daljnji savjeti nemaju smisla. Komunikacija je stvarno ključ svega. Probajte za početak odrediti barem kako bi znali u kojem godišnjem dobu želite uči u bračne vode. Kada se dogovorite koje je godišnje doba onda barem znate tražite li nešto na otvorenom ili zatvorenom. To je dobar početak kako bi izabrali dobru vjenčanu salu.

·         Procijenite svoj popis uzvanika i budžet

Možda nećete znati sa sigurnošću koliki će biti popis uzvanika, zapravo nećete sa sigurnošću znati do par tjedana prije same svadbe, ali ako ne znate niti okvirno, onda bi bilo dobro da definirate budžet. Kada definirate budžet, onda možete znati koja je gornja granica vaše liste. Nakon toga možete odrediti koliko veliku salu za vjenčanje tražite.

·         Odredite stil svog velikog dana

Želite li da to bude rustikalno, formalno, skromno ili kičasto, vizija vjenčanja koju imate vi i vaš partner će igrati veliku ulogu u odabiru sale za vjenčanje. Razmislite je li to tradicionalno mjesto, sala koja ima dosta prostora i je li se tamo organiziralo dosta vjenčanja? Ili možda netradicionalno, no onda morate znati da ćete biti odgovorni za puno više detalja i pripazite na svoj budžet.

·         Nemojte se zaletavati

Kada ste stvorili listu potencijalnih sala za vjenčanje te ste ih počeli posjećivati, budite realni i nemojte se zaletavati. Svadbene sale nude puno i moraju estetski izgledati savršeno, zato postoji velika vjerojatnost da se zaljubite na prvi pogled. Zato je bitno da usporite i razmislite kako bi odabrali pravu salu za vaš dan iz snova.

·         Želite li imati kontrolu?

Razmislite koliko kontrolu želite imati oko cijele organizacije, dekora i detalja. Većina vjenčanih hala nudi potpunu uslugu. To znači da će vam oni postaviti stolove, stolice, stolnjake i pribor za jelo. No ipak, postoje, iako ih je mali broj, hale koje ne nude ništa od navedenog. Zato je bitno da znate koliku kontrolu želite imati, što točno sala za vjenčanje nudi i postoje li ikakva ograničenje od dobavljača.

·         Razmotrite svoje ugostiteljske potrebe

Mnogi parove žele poslužiti svojim uzvanicima vrlo specifične jelovnike ili angažirati svoj ketering. S time trebate biti oprezni jer vam neće svake sale ostvariti takvu želju. Osim toga, bilo bi dobro da se posavjetujete sa slastičarom vezano za vašu svadbenu tortu.

·         Posjetite favoriziranu halu više puta

Nakon što skratite popis i odaberite nekoliko favoriziranih vjenčanih sala, vratite se i pogledajte ponovno. Razmislite opet da li oni zadovoljavaju sve važe želje i je li u vama još onaj žar. Bilo bi također dobro da ju posjetite na točno određeni dan u tjednu kada ste planirali svoje vjenčanje te u onoliko sati kada bi željeli primiti svoje goste. Kao što smo prije naveli, pripazite da se ne zaljubite na prvi pogled. Uzmite si vremena i analizirajte.

·         Parking

Mnogi mladenci ne obraćaju previše pozornost na parking ali on je stvarno potreban, ovisno o veličini vaše liste uzvanika. Uvjerite se da je parking dovoljno velik, da je u blizini i je li garaža mogućnost. Ne želite potrošiti dobar dio svog posebnog dana na organizaciju parkinga po uličicama u blizini sale.

·         Potražite tuđa iskustva

Probajte pronaći iskustva mladenaca koji su prije koristili favoriziranu vjenčanu salu, te, ako uspijete, probajte doći i do mišljenje i iskustva dobavljača koji su surađivali s njima. Na taj način možete saznati one stvari koje se izvana ne vide. Je li teško raditi s njima, postoje li kakvi nedostaci, skriveni troškovi ili neprofesionalnosti. Dobro je istražiti i pronaći odgovore na sva pitanja prije nego li odaberete prostor za vaš dan iz snova.

·         Imajte plan B

Plan B bi trebali imati svi oni mladenci koji sanjaju da svoj dan iz snova organiziraju na otvorenom i uživaju u prekrasnom ljetnom danu. Iako o tome ne žele niti razmišljati, postoji realna vjerojatnost da vas opere ljetni pljusak. Zato, ako želite vjenčanje na otvorenome, onda morate imate alternativu kao što je bilo kakav zatvoreni prostor ili šator koji bi vas i vaše goste spasio od potopa.

Povratak na Net.hr