Kvalifikacije barista i suradnja sa srednjim školama u fokusu Franck barističkog natjecanja

Image
21.5.2021.
14:11
VOYO logo

Franck je predstavio suradnju sa srednjim strukovnim školama u Hrvatskoj u okviru programa „Franck Barista Coffee Inspiration“ kojim pruža podršku mladim talentima zainteresiranim za zvanje barista i karijeru u ugostiteljstvu

U zagrebačkom caffe baru Palermo održane su kvalifikacije za novu sezonu Franck barističkog natjecanja. Karlo Žunić (caffe bar Arteria) iz Bjelovara, Antonio Kelečić (caffe bar Doberman) i Mario Kostić (caffe bar Public), obojica iz Zagreba, pokazali su visoku razinu znanja i kreativnosti u pripremi espressa i ostalih napitaka od kave te se tako plasirali u finale natjecanja koje će se održati na jesen uoči Međunarodnog dana kave, također u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

16.05.2021.Zagreb. Frank natjecanje Barista u caffe baru Palermo, Lucko. Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

U sklopu barističkog natjecanja u Zagrebu, Franck je nastavio i s provedbom novog programa „Franck Barista Coffee Inspiration“. Riječ je o suradnji sa srednjim ugostiteljsko-turističkim školama, regionalnim centrima kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, među ostalim, i kroz posebno osmišljen program profesionalnih barističkih edukacija za učenike i nastavnike.

„Program integrira različite obrazovne module za profesionalne bariste koje smo osmislili s ciljem da mladim talentima zainteresiranim za barističko zvanje pružimo dodatnu podršku i kvalitetan temelj za daljnje usavršavanje i izgradnju uspješne karijere. Na ovaj način želimo dati svoj doprinos podizanju kvalitete usluge i napitaka od kave i čaja u ugostiteljstvu, a samim time i kvalitete cjelokupne ugostiteljske i turističke ponude u Hrvatskoj“, rekao je Hrvoje Tandara, rukovoditelj Trade Marketinga u Francku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

16.05.2021.Zagreb. Frank natjecanje Barista u caffe baru Palermo, Lucko. Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

U sklopu ove suradnje, Franck osigurava i opremanje kabineta za praktičnu nastavu, a vrijednost programa prepoznalo je i podržalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Osim predavanja, Franck je u sklopu zagrebačkih kvalifikacija organizirao i prigodno natjecanje za učenike, a profesionalni baristi pomogli su im u dodatnom usavršavanju vještina i umijeća pripreme vrhunskog espressa i latte arta.

Program suradnje sa strukovnim, ugostiteljsko-turističkim školama Franck planira dugoročno razvijati kako bi svi zainteresirani učenici dobili uvid u znanje i vještine ključne za uspješnu karijeru i profiliranje u zanimljivom svijetu kave.

„Iznimno nam je drago što je Franck pokrenuo ovako jedan veliki, značajan projekt koji će pomoći našim učenicama u stjecanju kompetencija i radnog iskustva, te naposljetku i izgradnji karijere u ugostiteljskom sektoru. Vjerujemo kako će naše mlade nade puno naučiti od Franckovih barista koji su se pokazali kao veliki profesionalci koji kontinuirano nadograđuju i spremno dijele svoje bogato znanje i iskustvo“, istaknuo je Mario Majcen, nastavnik ugostiteljskog posluživanja iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb.

Image

16.05.2021.Zagreb. Frank natjecanje Barista u caffe baru Palermo, Lucko. Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

S obzirom na zahtjeve tržišta, Franckovi baristi kontinuirano se educiraju, a u prosjeku u godinu dana odrade oko 2.000 sati edukacija obuhvaćajući više od 4.000 osoba iz ugostiteljskog sektora. Tako će i u okviru navedene suradnje sa srednjim školama ugostiteljskog usmjerenja, tim Franckovih barista održati niz edukativnih predavanja brojnim učenicima i nastavnicima diljem Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
"Osjećaj kao iz sna postao stvarnost…" /

Četvrta dobitnica u nagradnoj igri Uhvati 100.000 eura u Cro Casinu