Plemenite kovine štite vašu imovinu od grčkoga scenarija

27.7.2015.
0:01
Heraeus
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zlato i srebro predstavljaju izvrsno osiguranje od gospodarskih i socijalnih šokova poput onih što ih doživljavaju građani Grčke. Posjedovanje plemenitih kovina u formi poluga ili kovanica nude sigurnost da ćete uvijek imati dovoljno za svoje potrebe čak i usred iznenadne društvene krize.

Neposredno prije nego što su potkraj lipnja sve grčke banke zatvorile svoja vrata i onemogućile pristup štednji na bankovnim računima, Grci su dnevno iz banaka izvlačili stotine milijuna eura. I to uopće ne bi trebalo nikoga začuditi. Bilo je sasvim jasno da je grčka država u bankrotu, i da neće moći vraćati goleme dugove, što će banke učiniti nesolventnima i bez gotovine.

No, unatoč tome što je svakom normalnom analitičaru bilo jasno što će se dogoditi s bankovnom štednjom u Grčkoj, čudesno zvuči informacija da je u grčkom bankarskom sustavu ostalo zarobljeno više od 100 milijardi eura štednje građana! Teško je razumjeti što su grčki štediše mislili, i jesu li uopće mislili, kada su svoj teško zarađen novac nastavili čuvati u bankama sve dok im banke napokon nisu poručile: više vam ne damo vašu ušteđevinu jer smo bankrotirale!

Reagirajte prije nego što se dogodi najgore

Istovremeno dok se događala grčka drama s bankama i štedišama, u Hrvatskoj su se pojavile usporedbe gospodarske situacije kod nas i u Grčkoj. Brojni ugledni analitičari tvrde da su gospodarski pokazatelji naše dvije zemlje vrlo slični, te kako nikoga ne bi trebalo iznenaditi ako se u doglednoj budućnosti grčki scenarij ponovi i u Hrvatskoj. Država je prezadužena, vlada se nemilice dodatno zadužuje, gospodarstvo stagnira, porezi rastu, birokracija buja... U takvim okolnostima nije nemoguće zamisliti slom grčkoga tipa. Pitanje je hoće li taj slom prepoznati hrvatski štediše na vrijeme?

Na sreću, za razliku od grčkog bankarskog sustava, hrvatske su banke zasad uglavnom stabilne. Za razliku od Grčke, Hrvatska još uvijek ima svoju nacionalnu valutu kojom može donekle amortizirati šokove kakve Grci nisu mogli izbjeći. No, činjenica jeste da je hrvatska štednja u velikom broju slučajeva u eurskoj valuti, tako da uvijek postoji opasnost – ma kako ona u ovom trenutku bila mala – da devizna štednja doživi sudbinu devizne štednje bivše Jugoslavije.

Nije nam namjera dizati nepotreban alarm, nego naše čitatelje samo želimo podsjetiti kako je financijski sustav svijeta prilično krhak. On se zasniva na povjerenju milijuna ljudi da će sutra sve biti u redu. No, to povjerenje može doslovno preko noći ishlapiti.

Tradicija i pouzdanost

Stoga je prikladno barem dio svoje ušteđevine držati pohranjeno u imovini koja ima dokazanu tisućljetnu vrijednost. Riječ je o plemenitim kovinama.

Zlato i srebro predstavljaju izvrsno osiguranje od gospodarskih i socijalnih šokova što ih ovih dana doživljavaju građani Grčke. Posjedovanje plemenitih kovina u formi poluga ili kovanica nude sigurnost da ćete uvijek imati dovoljno za svoje potrebe čak i usred iznenadne društvene krize. A što je osobito važno, zlatne i srebrne poluge, odnosno, zlatne i srebrne kovanice iznimno su likvidna imovina. Njih doslovno preko noći možete zamijeniti u bilo koju svjetsku papirnatu valutu po iznimno povoljnim uvjetima. Na kupnju zlatnih poluga i zlatnika u Europskoj se Uniji, pa tako i u Hrvatskoj, ne plaća porez na dodanu vrijednost.

Odlučite li se za kupnju zlatnih ili srebrnih poluga, ili pak zlatnika i srebrnjaka, najbolje mjesto za to jest tvrtka Tetragram iz Zagreba i njezin vrhunski brand Plemenit. Zlatne poluge vodeće europske kovnice Heraeus sa sjedištem u Njemačkoj dio su standardne ponude. Poluge i kovanice od plemenitih kovina možete naručiti pozivom na broj 01/236-58-57. Na isti se broj telefona možete neobavezno raspitati o mogućnostima kupnje i načinima plaćanja. Velik broj proizvoda tvrtka Tetragram ima na raspolaganju za trenutnu isporuku.

Posjetite web stranice Plemenit i doznajte više o ovoj ponudi.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali