Miljenik čiji povratak gosti svake godine željno iščekuju svakako je buncek. Sočan, dugo kuhani buncek sa zeljem poslužuje se na kremastom pire krumpiru i obogaćen je hrskavim komadićima pržene slanine, a pravi je izbor za sve ljubitelje autentičnih domaćih okusa.
Od ove godine u Batku možete pronaći jedno novo sezonsko jelo – Sarmu. Ovu kraljicu zime ne treba posebno predstavljati, a dolazi poslužena uz kremasti pire krumpir i okusom vas vodi ravno u bakinu kuhinju.
Za najveće gurmane među vama, idealan izbor su teleća jetrica. Tanko rezana, pažljivo pripremljena na žaru i obogaćena aromom svježeg češnjaka.
Za one kojima je teško odabrati, postoji savršena kombinacija. Zimska plata objedinila je tradicionalne specijalitete na kojima je većina nas odrasla. Kako bi svatko pronašao nešto za sebe, na plati su se našle domaće sarme, savršeno začinjene češnjovke i sočan buncek sa zeljem. Mesni specijaliteti nadopunjeni su domaćim krumpirom i senfom koji skupa čine pravi okus zime.
Dolaskom hladnijeg vremena, sve smo više raspoloženi za druženja u udobnim, toplim prostorima u kojima se možemo opustiti i uživati u dobrom društvu. Uz dobro društvo uvijek ide i dobra hrana, a Batkova jesensko-zimska ponuda puna je idealnih izbora za druženja na toplom.
Osim kod kuće, u sezonskim jelima volimo uživati i u restoranima, a opcija za to sve je više.
Batak restorani najpoznatiji su po svojim specijalitetima s grilla, a osim sočnih ćevapa i pikantne gurmanske pljeskavice, jelovnik je bogat i drugim zanimljivim opcijama kao što su kremasta burrata i neodoljivi beef tartar.
Uz standardne favorite s jelovnika, posebno uživamo i u sezonskim specijalitetima koji se redovito izmjenjuju, a trenutno aktualna jesensko-zimska ponuda definitivno je u favoritima!
Sjetite se uživati u čarima zime koja dolazi, a hladne dane zagrijte dobrim društvom i finom hranom!