U posebnom fokusu društveno odgovornog poslovanja Germanie svakako su sport, mladi i pomoć osobama s invaliditetom, pa je potpora plivačkom klubu Natator idealna prilika da se objedini sve od navedenog. Natator je jedan od naših najuspješnijih plivačkih klubova, čiji članovi nastupaju na paraolimpijskim igrama, te su osvajači medalja na WPS europskim i svjetskim prvenstvima, mediteranskim igrama, državni su prvaci i rekorderi...

Natator je osnovala hrvatska paraolimpijka Ana Sršen 2003. godine. Glavni cilj bio je stvoriti klub jednakih mogućnosti za sve osobe koje žele plivati, a Germania se rado odazvala potpomognuvši klub, ovoga puta sa 20.000,00 kuna.

“Hvala Germaniji što je vrijednom donacijom prepoznala našu vrijednost i pozitivan doprinos lokalnoj zajednici. Naš cilj je aktivno poticanjem ljudi da se bave plivanjem i promicanje bio-psiho-socijalnih učinaka plivanja.” – rekla je naša proslavljena paraolimpijka Ana Sršen na uručenju donacije koju je uručila menadžerica korporativnih poslova Germanije Kristina Džigurski.

Osobito dirnut donacijom koja je uručena na novom bazenu u Sveticama je Ivan Miličević, IT manager u Germaniji, koji je i sam pasionirani plivač i dugogodišnji član plivačkog kluba Natator.

U klubu se provodi program ranog plivanja po Halliwick konceptu i Freds Swim Academy metodi čiji cilj je omogućiti djeci različitih mogućnosti da postanu sigurni plivači do pete godine i tako znanjem plivanja osiguraju prevenciju od utapanja, zadovolje potrebu za kretanjem i jačaju vlastito samopouzdanje i samosvijest.

PK Natator je organizator međunarodnog plivačkog kampa, član Zagrebačkog plivačkog saveza, Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom, Hrvatskog plivačkog saveza, Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom i drugih brojnih udruženja.

*FOTO: Germania Sport
* na fotografijama: Ivan Miličević, Ana Sršen, Kristina Džigurski