Inkubator PISMO powered by A1 postaje središte industrije videoigara i učenja vještina budućnosti

Kao rezultat suradnje A1 Hrvatska i Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA, u poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1 u Novskoj realiziraju se već brojni projekti spremni za budućnost

4.6.2021.
8:45

Također, za nekoliko godina ovaj slavonski grad mogao bi postati  središte, ne samo Hrvatske, nego i regionalne gaming industrije. Taj projekt proglašen je strateškim infrastrukturnim projektom Vlade, a potencijal je prepoznala i A1 Hrvatska koja gaming zajednicu i esport natjecanja, poput najveće regionalne A1 Adria Lige, podupire već petu godinu.

U inkubatoru PISMO powered by A1 posluje pedesetak startupova, a u tijeku je edukacija pete generacije polaznika programa za razvoj videoigara. Upravo su stručna i tehnička podrška te pristup najmodernijoj gigabitnoj optičkoj i 5G mreži, koje je omogućio A1 Hrvatska, jedni od preduvjeta za razvoj digitalnih proizvoda i vještina budućnosti.

Konkretan primjer je AR aplikacija koju su baš tamo osmislila i razvila dva mlada programera Matej i Florijan. Njihovo rješenje prikazivanja uređaja i usluga A1 u 3D-u, u proširenoj stvarnosti, uskoro će pomagati prodajnim predstavnicima u boljoj i vjernijoj prezentaciji ponude A1 Hrvatska.

Uspješna suradnja najbolje europske razvojne agencije i kompanije s najboljom mrežom i fokusom na tehnološke i društvene trendove, poput gaminga, ukazuje da će javno-privatna partnerstva biti jedan od kotača razvoja modernog, digitalnog društva u Hrvatskoj.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen