Dani otvorenih vrata u Pivnici i Pivovari Medvedgrad

Pivovara i pivnica Medvedgrad slavi 20. obljetnicu uspješnoga rada! Slavlje će trajati cijelu godinu a počinje s Danima otvorenih vrata u petak, 14.03.2014. Očekujemo vas sve do ponedjeljka, 17-og

14.3.2014.
18:41
VOYO logo

Godine 1994. počela je kao prva mini pivovara i pivnica u Zagrebu. Svoje goste privukla je prirodnim i kvalitetnim pivom vlastite proizvodnje. Piva su nefiltrirana, bez konzervansa i surogata a proizvedena su od najboljih prirodnih sastojaka. Pivovara proizvodi i toči pet vrsta piva: svijetlo pivo Zlatni Medvjed, crno pivo Crna Kraljica, rezano pivo Mrki Medvjed, pšenično pivo Dva Klasa i ekstra jako Grička Vještica. No, na tome ne staje. Poštujući jasno postavljena pravila upušta se u eksperimente, a rezultat su nova "sezonska" piva, poput piva od višnje, tamnog pšeničnog piva te piva s dodatkom kave. Do sada su proizveli oko dvadesetak piva. U sklopu Dana otvorenih vrata, Pivovara i pivnica Medvedgrad predstavlja dvije nove pive koje su trend u svijetu a novitet u Hrvatskoj. Radi se o dva ale piva, tamno i svijetlo. Iako Hrvati vole pivu, malo o njoj znaju. Poznaju lager piva, koja su se do sada proizvodila u Hrvatskoj. Aleovi su tradicionalno engleska i belgijska piva, a vjerojatno najpopularniji ale je Guinness. Temeljna razlika između aleova i lagera je u tome da su aleovi fermentirani s drugačijom skupinom kvasaca od lagera, ale kvasac fermentira pri višim temperaturama nego lager kvasac i zbog toga je kompleksniji, bogatijeg okusa i znatno aromatičniji (više mirisa) što je rezultat fermentacije na višim temperaturama. Osim dva nova piva, Pivovara Medvedgrad predstavlja i Mikro pivovaru kapaciteta 50 i 100 litara za kućnu uporabu. U svijetu ljubitelja piva „Homebreweri“ postaju sve popularniji. Pivovara Medvedgrad je svoju prvu pivovaru prodala godine 1992. u Češku. Od tada usavršava tehnologiju i proizvodnju, a rezultat višegodišnjeg iskustva je Mikro pivovara, koja podržava kuhanje bilo koje pive. Uz kupnju Mikro pivovare, svaki kupac stječe pravo na besplatni edukativni tečaj koji vodi Majstor pivara koji od 1992. surađuje s Češkim institutom za pivu. Dani otvorenih vrata jedinstvena su prilika da osobno krenete na putovanje kojim piva prolazi da bi stigla do vas. Uživati u atmosferi, upoznati proces proizvodnje, vidjeti i opipati sirovine koje idu u pivo - doživljaj je koji se ne propušta!. Čeka vas i degustacija dva nova “sezonska” ale piva, koja su trend u svijetu ljubitelja piva, a sve to uz odličan ručak! Direktor Ivan Nauković sačuvao je za kraj još jednu dobru vijest: "Nakon 20 godina iskustva odlučili smo se za novi iskorak, a taj je da naše pivo više nećemo nuditi samo u naše četiri pivnice. Krenuli smo s prodajom piva u bocama, a reakcija je iznad svakog očekivanja. Sa svih strana stižu ponude, žele imati naše pivo! Trenutno u bocama imamo dvije vrste piva: pšenično pivo Dva Klasa i ekstra jako Grička Vještica. Očekuje nas zahtjevan posao, ali mi se veselimo i uživamo u svakom izazovu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo