Play ponuda

Tedi Spalato predstavlja More ljubavi u Zagrebu-ODGOĐENO

shimmer fallback

Tvornica kulture i Multiart predstavljaju koncert na kojemu će nastupiti splitski kantautor, skladatelj, instrumentalist i dobitnik Porina, Tedi Spalato.

4.2.2011.
17:36
Play ponuda

U subotu, 5. ožujka u 20.30 imate ga priliku čuti uživo u Hypo centru, dvorana Kornati gdje će pjevati svoje najveće hitove kao što su „Dobro ti more bilo“ , „Sve ću preživit“, „More snova“, „Lipote gladan, ljubavi žedan“ i mnoge druge. Uz Tedi Spalata za nezaboravnu večer punu pozitivnih emocija zaduženi će biti grupa Marinero i dva gosta iznenađenja što vam garantira dobar i kvalitetan provod.

Tedi Spalato (rodnim imenom Tadija Bajić) rođen je u Splitu u obitelji glazbenika amatera gdje stječe prve glazbene poduke.

Do 18. godine svira i pjeva u lokalnim klapama i grupama nakon čega pristupa ansamblu „Anima“ uz koje proučava crnačku duhovnu i jazz glazbu.

Do 1982. djeluje kao studijski glazbenik i pristupa sastavu MORE. More je poznato po tome da su njegovi članovi bili brojni kasnije poznati glazbenici, uz Spalata i Oliver Dragojević, Meri Cetinić, Jasmin Stavros, Doris Dragović i Remi Kazinoti.

1985. odlazi u soliste. Prisustvuje mnogobrojnim domaćim i inozemnim festivalima zabavne glazbe Paralelno uz samostalnu karijeru djeluje u HNK Split gdje nastupa u operetama, dramskim i baletnim predstavama.

Tedi Spalato iza sebe ima nekoliko nastupa na domaćim i inozemnim festivalima zabavne glazbe, a najvjerniji je bio Splitskom festivalu, na kojem se pojavljuje od 1980-ih. Poznat je i po suradnji s mnogim eminentnim glazbenicima, među ostalima s Gibonnijem, Oliverom Dragojevićem, Meri Cetinić, Zoricom Kondžom, Ljupkom Dimitrovskom, Marijanom Banom i Tamarom Obrovac.

2009. je izdao album „Kadenca“ , a nakon tog hvaljenog studijskog albuma Tedi se predstavio novim izdanjem, 2010. godine pod nazivom „Vridilo se rodit/The Best Of“ s 16 pjesama, od kojih su dvije nove - „Otok s blagom“ i „Di to gremo“. Riječ je o izdanju koje Aquarius Records objavljuje u sklopu edicije Hardware, u povodu 15 godina rada.

Posljednji koncert u Zagrebu imao je u studenom 2009. godine u dvorani „Lisinski“.

Cijena ulaznica: 110 kn u pretprodaji 130 kn od 1. ožujka 2011

Play ponuda
Play ponuda