Razočarana Sandra poslala poruku cijeloj Europi!

Međunarodna atletska organizacija (IAAF) po mnogima je napravila grešku u izboru triju atletičarki koje su ostale u borbi za prestižnu nagradu najbolje u 2013. godini. Među najbolje tri nema naše Sandre Perković, koja je ubrzo nakon objave IAAF-a izdala službeno priopćenje.

Perković je ove sezone uzela naslov svjetske prvakinje, te naslove na sedam mitinga Dijamantne lige, no to svejedno nije bilo dovoljno za prolazak u najuži krug kandidatkinja.

Atletičarke koje će se 16. studenoga naći na gala večeri IAAF-a u Monacu su Novozelanđanka Valerie Adams, Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce te Čehinja Zuzana Hejnova.

Evo kako je Sandra prokomentirala ovaj izbor:

“Nažalost, ne razumijem njihov odabir i malo sam razočarana izborom najboljih triju atletičarki jer je ipak ova sezona, kao i prošla, bila kako moja tako i za cijeli atletski svijet sezona iz snova, te se rijetko viđa dominacija koju sam ja imala ove godine.

Rezultati koje sam postigla imaju svoju vrijednost. Cijelu sezonu sam po IAAF-ovim rezultatima bila sam prva atletičarka ove sezone. Nakon Moskve sam zauzela uvjerljivo treće mjesto na toj ljestvici, samo bod razlike za drugom nositeljicom.

Shelly Ann Fraser Pryce je ove godine uzela tri svjetska zlata i nitko ne može biti u rangu s njom. Ali 100 i 200 metara su dvije skoro iste discipline čiji trening se puno ne razlikuje, a tu je i štafeta cijelog tima.

Bacači ne mogu uzeti više od jedne medalje na velikom natjecanju jer je izuzetno teško trenirati dvije različite discipline u isto vrijeme i očekivati vrhunsku formu.

Izmakle su mi obje nagrade. Ali zato ću sljedeću sezonu odraditi još bolje, imam velike planove i ako ih ispunim mislim da neće više imati izbora”, poručila je u priopćenju Perković.

Povratak na Net.hr