Pistorius dobio šokantnu poruku iz zatvora uoči izricanja kazne

Sestra Oscara Pistoriusa, Aimee Pistorius, viđena je tijekom petka ujutro kako u suzama napušta sud u Pretoriji. Prema njezinoj izjavi sudskim službenicima, poznati ubojica koji je izbjegao zatvor Mike Schultz ju je izvrijeđao kazavši da se j..e.

Mike Schultz je na sudu bio kao potpora obitelji ubijene Reev Steenkamp, Pistoriusove djevojke koju je Pistorius ubio, za što je osuđen za ubojstvo ih nehata.

Na optužbe Aimee Pistorius za vrijeđanje Schultz je kazao:

“To se nije dogodilo. U obitelji Pistorius su svi lažljivci. Opet se predstavljaju kao velike žrtve. Pistoriusi su, očigledno, veliki lažljivci, poput Oscara”, kazao je Schultz novinarima ispred suda.

Bivši boksač Schultz je nastavio:

“Nisam nikome prijetio na sudu. Ušao sam unutra, normalno sjeo, stoga ne znam čemu takve optužbe od nje. Slobodno mogu pogledati nadzorne kamere u sudnici ako žele”.

Ovaj događaj se, navodno, zbio na kraju četvrtog dana ročišta za izricanje kazne Pistoriusu. Da stvar bude gora, to nije jedini “šok” za obitelj Pistorius. Naime, odvjetnik Oscara Pistoriusa (27) tvrdi da je vođa zatvorske bande zaprijetio da će ubiti atletičara ako ga osude na zatvorsku kaznu.

Khalil Subjee, kojeg zovu general, bio je u četvrtak u sudnici dok je odvjetnik Oscara Pistoriusa objašnjavao sudu kako njegov klijent ne smije u zatvor.

“Obećao je Pistoriusu pakao kazavši da mu bogatstvo u zatvoru neće moći kupiti raskoš, nego će ga umjesto toga ubiti”, kazala je obrana koja za Pistoriousa traži kućni pritvor.

Međutim, tužiteljstvo se potrudilo uvjeriti sud da će Pistorius biti sasvim siguran na bolničkom odjelu.

“S obzirom da je invalid, mogu obećati sudu da ćemo ga smjestiti u bolnički dio zatvora, kazao je Zach Modise, šef zatvora.

Odluka sutkinje Thokozile Masipa očekuje se već u petak nakon što obrana i tužitelj ispitaju sve svjedoke”.

Kako pišu strani mediji, tužiteljstvo traži 10 godina, ali kazna bi mogla biti i samo uvjetna, odnosno da ga, uz novčanu kaznu, osude na društveno koristan rad. Tijekom dana ćemo doznati koju kaznu će Pistorius dobiti.

Povratak na Net.hr