Osam tajni kako do bjeljih i zdravijih zubi

shimmer fallback

Možda mislite da znate sve tajne, ali donosimo vam još osam trikova koji će vam pomoći da sačuvate bijele zube i istaknete blistav osmijeh!

2.2.2013.
11:16
Play logo

Mnogo je razloga zbog kojih se na zubima pojavljuju tamne mrlje, no to ne znači da s njima moramo i živjeti. Bijeli osmijeh čini nas samopouzdanijima, mlađima i zbog njega ostavljamo pozitivan prvi dojam. Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da sačuvate bijele zube i istaknete blistav osmijeh.

Ne pretjerujte s četkanjem Jedna od manje poznatih tajni je izbjegavanje čestog i dugotrajnog četkanja. Pranje zubi odmah nakon jela može skinuti caklinu koja je omekšana zbog kiselina koje se u našim ustima stvaraju prilikom jela. Pričekajte barem pola sata nakon jela prije nego se 'bacite' na četkanje zubi, a to uvijek radite nježnim pokretima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite konzumaciju vina, kave i čaja Vino, kava i čaj na zubima ostavljaju tamne mrlje, a zbog njih i s vremenom postaju slabiji. Ako možete, kad ih pijete, koristite slamku kako bi imali što manje doticaja sa zubima. Također, izbjegavate sva tamno obojena pića.

Gume za žvakanje Gume za žvakanje pomažu u stvaranju veće količine sline, što je uvijek dobra stvar jer ona čisti usnu šupljinu. Povećana proizvodnja sline također pomaže neutralizirati bakterije koje uzrokuju karijes i bolesti desni. Druge dobre strane gume za žvakanje su i smanjenje stresa i želje za slatkim.

Izbjegavajte kiselu hranu Ne zaboravite da hrana koju jedemo znatno utječe na nastanak žutih zubi. Izbjegavajte kiselu hranu i pića, poput sportskih napitaka, gaziranih pića, grickalica bogatih šećerom, limun, tvrde slatkiše, rajčice te sve ostale namirnice bogate škrobom. Hrana koja je dobra za vaše zube uključuje vlaknasto voće i povrće, orašasto voće, vodu i cjelovite žitarice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isprobajte tretman za izbjeljivanje Na tržištu ima puno 'kućnih preparata za izbjeljivanje zubi' koji će vam pomoći da dobijete blistav osmijeha bez puno potrošenog novca. Prije nego odaberete jedan, raspitajte se koja vam metoda najbolje odgovara. Ako nemate previše vremena, potražite one tretmane koji traju deset minuta ili manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristite proizvode za izbjeljivanje Pasta za izbjeljivanje zubi, vodica za ispiranje usne šupljine i konac za čišćenje uvelike mogu pomoći pri uklanjanu tamnih mrlja i izbjeljivanju zubi. Također, možete koristiti i olovke za izbjeljivanje koje možete nositi sa sobom i koristiti tijekom dana, ovisno o vašim potrebama.

Play logo

Navalite na hrskavu hranu Kako biste imali bjelje zube, jedite jabuke, celer, mrkvu i kruške koji prirodno čiste i izbjeljuju zube. Hrskava tekstura pomaže u uklanjanju čestica koje uzrokuju mrlje. Zapamtite samo da ih je potrebno jesti cijele, a ne nasjeckane na sitne komadiće koje ne treba pretjerano gristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristite zubni konac Čini vam se da je korištenje konca dobra ideja ako vam je nešto zapelo među zubima, no ne da i pretjerano pomaže u izbjeljivanju? Zapravo, zubni konac pomaže u izbjeljivanju jer se na ovaj način rješavate mrlja i bakterijskog kamenca među zubima, pa se oni doimaju bjeljima. Ovom navikom također sprečavate nastanak gingivitisa i lošeg zadaha.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo