Nevjerojatno što sve možete prati u perilici suđa!

Ovaj kućanski aparat nije idealan samo za uštedu vremena prilikom pranja kuhinjskog posuđa.

4.3.2021.
10:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naravno, vaša perilica za suđe brzo će vas riješiti prljavih tanjura i čaša, no u njoj možete očistiti još puno drugih stvari također, piše na stranici womansday.com.

'Perilice za suđe odlične su za uštedu vremena, ali s njima možete puno više toga očistiti nego biste ikada pomislili', tvrdi Liz Trotter, vlasnica servisa za čišćenje u Washington, a evo što sve možete očistiti u perilicu za suđe:

Stakleni lusteri

Jeste li znali da se i dijelovi staklenih lustera mogu prati u perilici posuđa? Nevjerojatno koliko će vaša soba dobiti više svjetla nakon što rastavite vaše staklene lustere i stolne svjetiljke i ukrasni dio operete i to u perilici suđa! 'Potrebno je samo da ih dobro smjestite u perilici, tako da se ne dodiruju jer je to staklo puno osjetljivije od čaša', savjetuje Liz Trotter. 'Koristite program za osjetljive stvari kao što je kristal, ako vaša perilica ima tu mogućnost i preskočite vruće grijanje za sušenje. I za svaki slučaj, izbjegavajte tako prati rukom oslikano staklo', nadodaje.

Glava od tuša i slavine

Ako su rupice na vašoj glavi tuša začepljene, a slavine se ne sjaje kao nekada, stavite i njih u perilicu suđa na gornju policu i operite na programu za lonce i tave. Možete ih prati u isto vrijeme s posuđem, tako da ne koristite perilicu samo za tih nekoliko stvarčica.

Plastične četke za kosu i češalj

'Ove stvarčice za održavanje frizure s vremenom dobiju svakojake slojeve od preparata za kosu, ali se odlično mogu očistiti u perilici suđa', kaže Liz Trotter. 'Uklonite svu kosu s njih zatim ih stavite u mrežastu vrećicu za pranje donjeg rublja ili košaricu za beštek na gornju policu. Pokrenite normalan ciklus pranja. Jedna napomena: Nemojte ovako prati četke za kosu s drvenom ručkom jer se mogu oštetiti.

Kape šilterice

'Stroj za pranje posuđa je fantastičan način za pranje šilterica ako ne želite uništiti njihov oblik', kaže Linda Cobb, stručnjakinja za čišćenje poznata kao Queen of Clean. Stavite kape na gornju policu, ali nemojte prati sa suđem jer ne smijete koristiti deterdžent za suđe već obični za pranje rublja. Pokrenite običan program bez sušenja.

Plastične dječje igračke i igračke kućnih ljubimaca

'Male plastične igračke vrlo brzo možete odjednom oprati u perilici suđa. One sitnije možete također staviti u mrežastu vrećicu, a možete ih prati na normalnom programu zajedno sa suđem', tvrdi Donna Smallin, autorica knjige The One-Minute Cleaner.

Kuhinjske spužve i četke

Perite ih zajedno sa suđem i to što je češće moguće. Gornja polica je najbolje mjesto za njih i mogu se prati na normalnom programu.

Dijelovi kuhinjskih aparata i posude za začine

Što se sve može prati u perilici posuđa od kuhinjskih aparata? Plastična posudica za led, staklo iz mikrovalne, plastične posude i rešetke iz frižidera, plastične i staklene posude za šećer, brašno, kavu, staklenke, paprenke i općenito sve u čemu držite začine, a nije od drva, sve to također možete očistiti u perilici suđa na normalnom programu, savjetuju znalci.

Stvari za osobnu higijenu

Što se sve može prati u perilici posuđa od stvari za osobnu higijenu? Četkice za zube, posudu za držanje četkica za zube, posudu za sapun..., sve te stvarčice potrebno je oprati s vremena na vrijeme, a da uštedite vrijeme, stavite ih u perilicu suđa na gornju policu i operite na normalnom programu zajedno s posuđem.

Vezani članci:

arti-201110130697006 arti-201110200578006 arti-201108090596006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali