banner

Bolt ostao bez medalje, prilika za osvetu u Zagrebu!

Svjetski rekorder u sprinterskim disciplinama, Jamajčanin Usain Bolt, diskvalificiran je u finalu Svjetskog prvenstva utkre na 100 metara, koje se održava u južnokorejskom Daegu, zbog preranog starta, te nije dobio ni priliku da brani zlato.

Bolt je bio vrlo nestrpljiv prije starta, te je krenuo prije zvuka pištolja. Sucima nije preostalo ništa drugo, nego da diskvalificiraju najbržeg čovjeka na svijetu.

Jamajčanin je bio itekako svjestan svoje velike greške, te je samo skinuo svoju majicu i zaputio se do svlačionice. Tako je propao veliki dvoboj protiv njegovog sunarodnjaka Yohana Blakea, koji je ušao u finale s boljim rezultatom od Bolta.

Blake je iskoristio izostanak svjetskog rekordera i potvrdio da najave prije prvenstva kako bi on mogao skinuti najbržeg čovjeka svijeta nisu bile slučajne, te sa 9.92 došao do prvog zlata na svjetskim prvenstvima.

Amerikanac Walter Dix trčao je 10.08, što mu je bilo dovoljno za srebro, dok je Cim Collins bio samo stotinku sporiji i morao je zadovoljiti broncom.

Bolt će se Blakeu imati priliku osvetiti već u Zagrebu, 13. rujna, na Hanžekovićevom memorijalu.

Vezani članci:

arti-201108090209006
arti-201108080666006

Povratak na Net.hr