Blanka otkrila pravu istinu: 'Nisam spremna na to'

Naša najbolja skakačica u vis Blanka Vlašić, koja je zbog bolova u lijevom koljenu otkazala nastup na Europskom atletskom prvenstvu u Zurichu, izjavila je da nije željela riskirati novu ozljedu i da je razum pobijedio srce.

“Nakon dobrih rezultata ove sezone mislila sam da mi to koljeno neće predstavljati problem, no zaustavilo me u ključnom trenutku. Nisam spremna riskirati novu ozljedu zbog EP-a, jer ipak se tu radi o kvalifikacijama i finalu unutar tri dana. Može se reći da je razum pobijedio srce, da se ne bi ponovilo kao prošli puta kad sam se tri godine borila s ozljedama”, kazala je Blanka Vlašić.

Nakon večernjeg treninga u srijedu ona i njezin tim su zbog bolne upale patelarne tetive lijevog koljena odlučili otkazati nastup u Zurichu. Blanka Vlašić će tako propustiti drugo EP zaredom, jer je zbog ozljede nije bilo niti prije dvije godine u Helsinkiju.

“Vjerujem da će biti još velikih natjecanja, a sada se moram posvetiti terapijama i onda sa svojim timom moram procijeniti što s ostatkom ove sezone. Možda ipak nastupim na još ponekom mitingu do kraja sezone, ali to je veliko možda, i samo u slučaju ako ne bude rizika za pogoršanje ozljede”, rekla je dvostruka svjetska prvakinja u skoku vis.

Povratak na Net.hr