OGLAS

SEBI DOVOLJNA / 'Jedna od posljednjih djevica u Europi': Ima 58 godina i nikad nije probala seks, a kleknuli su pred nju čak 15 puta

Image
Foto: Profimedia

Djevica iz Albanije je od novinara britanskog Expressa tražila 233 eura za intervju

8.12.2023.
14:22
Profimedia
VOYO logo

Duni se zavjetovala na celibat s 23 godine i sada živi u izolaciji u planinama.

Novinarima iz Ujedinjenog Kraljevstva je rekla: "Možete se vratiti." Uz činjenicu da živi na kraju ruševine za koju joj je trebalo tri pokušaja da se popne, Duni zna koliko je njezina priča jedinstvena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja djevica u Europi

Prije otprilike 35 godina Duni je odlučila slijediti drevnu balkansku tradiciju i postati 'zakleta djevica', ili 'Burrnesha' kako kažu Albanci. To je značilo, kao i zavjet celibata, da se obvezala "živjeti kao muškarac".

Image
'OVAKO DALEKO IĆI...' /

Hrvatica (38) iznijela ružne detalje odnosa s mužem, a na njezinu ideju za spas braka žene reagirale: 'Ni slučajno!'

Image
'OVAKO DALEKO IĆI...' /

Hrvatica (38) iznijela ružne detalje odnosa s mužem, a na njezinu ideju za spas braka žene reagirale: 'Ni slučajno!'

Duni, koja sada ima 58 godina, prihvatila je ulogu, skratila kosu i nosi mušku odjeću. Za sebe kaže da je 'žilava' i snažna. Dane provodi u planinskoj kolibi. Ova velika ljubiteljica nogometa, voli gledati talijansku reprezentaciju, toliko da je jednom svog nećaka dva sata zatvorila nakon svađe izazvane njegovom odanošću Engleskoj. To što je djevica također joj je omogućilo, u prošlosti, da preuzme ulogu glave obitelji, što su i bili glavni razlozi njenog zavjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je moj otac preminuo, moj brat i sestra bili su mladi. U to vrijeme je uvijek žena bila ona koja služi. Tako da sam imala dvije mogućnosti; služiti obitelj muža ili biti djevica i služiti vlastitoj obitelji", objasnila je Albanka.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

djevica Duni

Odbila 15 bračnih ponuda

Duni nije bilo lako uzdržavati svoju braću i sestre. Albanija je bila u zadnjim fazama komunizma, što je značilo da je ova djevica provodila dane radeći na farmi za malu nagradu. No, prema standardima ruralnog planinskog gradića, njezin zavjet čistoće, s 23 godine je došao prilično kasno. Naime, prije nego što je odlučila živjeti kao muškarac, odbila je 15 bračnih ponuda. "Imala sam puno opcija, ali htjela sam biti slobodna i osjećati se drugačije. Imala sam priliku jer je moj otac bio vrlo obrazovan i otvorenog uma pa se nisam morala udati.Rekla sam svoj svojoj braći i sestrama 'nemojte se prebrzo ženiti. Uživajte u životu'", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Nakon što su njezina braća i sestre odrasli, njezina je majka predstavila još dva muškarca koji su je željeli oženiti, a ona ih je obojicu odbila. I to usprkos tome što nije imala nikakvih obveza, a teški uvjeti komunizma bili su daleko iza njih.

"U svakom selu u Albaniji, posebno na sjeveru, ne dolazi muškarac u kuću i pita 'hoćeš li se udati za mene?', otac je taj koji dolazi razgovarati samo s roditeljima, a ne ja izravno. Samo sam rekla 'ne, ne i ne, nije me briga tko je taj tip'. Razne obitelji dolazile su u našu obiteljsku kuću da me uvjere za svoje sinove. Uvijek sam ih odbila, čak i u dobrim vremenima Albanije, nakon demokracije, tako da sam uvijek bila protiv toga", rekla je Duni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Imala je posebnu reputaciju

Imala je reputaciju osobe s kojom se ne treba petljati. "Bila sam jako snažna pa me se većina muškaraca bojala, čak me se i danas boje. Današnje žene su tako sretne jer mogu biti neovisne i raditi što god žele. Sretna sam kada vidim da žena može biti odvjetnica, predsjednica ili direktorica", rekla je.

Kao netko tko je odlučio 'živjeti kao muškarac' davno prije nego što se počelo raspravljati javno o transrodnim osobama, Duni nije teško shvatiti da su žene odlučile napravite trajne fizičke promjene kako bi bile više poput muškaraca. "Ne želim ih osuđivati jer je svatko vlasnik svoga tijela, ali Bog nas je stvorio muškarcem i ženom i to ne možete promijeniti. Ne sviđaju mi se ove stvari koje se događaju u Engleskoj i u cijelom svijetu, ali mogu raditi što hoće", komentirala je Duni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završetka intervjua, Duni je pozvala novinare na kavu i rakiju. Kada su išli prema kućici, snimatelj je izgubio dron u šumi. Nekoliko sati kasnije javila im se Duni s dobrim vijestima - našla je dron. Ali vraćanje istog nije bilo besplatno. "Duni je bila jasna, cijena povrata bile su 24 limenke piva", rekao je reporter Expressa Zak Garner.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

POGLEDAJTE VIDEO: U Labinu, Rijeci i Opatiji se najviše djece rađa izvan braka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
As u rukavu
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Šetnja s lavom
default_cta
Moj pas Marmaduke
Megadance
Vozi moj auto
Maša i medvjed
Ljubavna zamka
default_cta
U klinču
Lijek za život
VOYO logo