OPLODILA SE SPERMOM MRTVOG NEZNANCA: / Neobična priča majke koja je potpunom strancu ispunila posljednju želju

Istražujući svoje opcije na internetu, naišla je na apel bračnoga para koji je izgubio sina od raka

23.5.2019.
19:54
Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedna majka ispričala je kako je ispunila posljednju želju mrtvom donatoru sperme i rodila mu dijete, a ujedno sebi uljepšala život. Liat Malka (41) osjetila je da joj otkucava biološki sat nakon što je s 35 godina ostala sama. Počela je razmišljati o umjetnoj oplodnji uz pomoć sperme donatora.

Dopuštenje za raspolaganje spermom

Istražujući svoje opcije na internetu, naišla je na apel bračnoga para koji je izgubio sina od raka kada je imao samo 25 godina. Vlad i Julia Pozniansky napisali su kako je njihov sin Baruch oduvijek sanjao o tome da će postati otac te im je pred smrt dao dopuštenje da njegovu spermu iskoriste posthumno.

Ožalošćeni roditelji stupili su u kontakt s Liat, koja je zatrudnjela uz pomoć sperme njihova pokojnoga sina i rodila kćerkicu Shiru 2015. godine. Prije umjetne oplodnje, strane su potpisale ugovor koji dopušta budućoj baki i djedu da viđaju unuče najmanje jednom u tri tjedna.

Tatine fotografije svuda po kući

"Nisam vjerovala da će mi se ovo dogoditi. Nisam prije toga ni upoznala Vlada i Juliju kako treba. Vidjeli smo se možda triput prije zahvata", kazala je Liat za BBC. Priznala je kako se borila s mislima o tome kako će joj pomnije upoznavanje roditelja njezina mrtvog donatora stvarati prevelik pritisak u trudnoći. Kada je dobila trudove 1. prosinca 2015., nije ih odmah obavijestila, već je čekala da se dijete rodi.

Novopečeni baka i djed bili su presretni kada su saznali da su dobili zdravu unuku. Rekli su tada da se ponovno osjećaju živima nakon tragičnoga gubitka sina. Liat kaže kako mnogo razgovara sa svojom kćerkicom o njezinu ocu te da fotografije pokojnoga Barucha ima posvuda u kući.

Djevojčica još ne razumije koliko je posebna

Malena Shira još uvijek ne razumije da je njezin tata mrtav. "Jednoga mi je dana rekla: 'Možda on uskoro pokuca na naša vrata i dođe nas vidjeti'. Rekla sam joj da se to neće dogoditi", prisjetila se Liat, koja se ipak ne brine da će nedostatak očinske figure loše utjecati na budućnost njezine kćeri.

"Danas imate toliko različitih vrsta obitelji. Naša je samo jedna od njih. Shira zna da nema tatu, ali je vrlo voljena od svih nas i istinski sretno dijete", zaključila je njezina majka Liat svoju neobičnu ispovijest za BBC.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali