Velika razlika / Za zdravlje i liniju: Imamo još jedan genijalan razlog zbog kojeg ćete vježbati prije doručka

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Vježbate li prije doručka ili poslije? Ako ste jedni od onih koji čim se dignu odlaze na trening - imate itekakve prednosti

19.10.2019.
15:41
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Post kao metoda gubljenja kilograma je sve popularniji, a sve više ljudi zanima kako tempiranje obroka i treninga može utjecati na naše zdravlje i liniju. Čuli smo da prekasna večera može uzrokovati debljanje i sporiji metabolizam, a da točno tempiranje obroka povećava energiju.

>> 10 namirnica koje će vam pomoći kod zatvora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zašto bismo možda ipak trebali vježbati prije doručka i posla, a ne nakon? Može li to zbilja učiniti razliku?

Image
Foto: Pexels

fitness, vjezbanje

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova studija objavljena u časopisu Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism tvrdi da vrijeme treninga igra veliku ulogu. Stručnjaci su proučavali utječe li tjelovježba prije unosa doručka na zdravlje. Studija je trajala šest tjedana, a rezultati su bili nevjerojatni.

Naime, osobe koje su trenirale prije doručka sagorijevale su duplu količinu masti za razliku od onih koji su trenirali nakon doručka. Međutim, to nije toliko važno za gubitak kilograma - obje su grupe izgubile približno jednako kilograma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni autor studije, Javie Gonzales, objasnio je: "Iako ovo nije imalo učinka na mršavljenje, dramatično je poboljšalo generalno zdravlje sudionika."

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, vježbanje na prazan želudac pomoglo je u balansiranju šećera u krvi, a to je ključno za dijabetes i bolesti srca. Grupa muškaraca koja je trenirala prije doručka bolje je reagirala na inzulin pa su zato mogli i potrošiti više masti.

Međutim, važno je naglasiti kako se radi o vrlo maloj studiji zbog koje ne možemo donositi generalne zaključke. Osim toga, nemojte odmah početi vježbati na prazan želudac, već postepeno navikavajte tijelo na takav režim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo